10 april 2017

Designer Outlet fase 4 open

Donderdag 6 april is de vierde fase van het Designer Outlet Roermond, onderdeel van Jazz City in Roermond, open gegaan voor het publiek. Deze week vindt de officiƫle opening van deze uitbreiding plaats.

In de vierde fase zijn 50 nieuwe winkels toegevoegd en is de totale oppervlakte van het Designer Outlet Roermond uitgebreid tot circa 46 duizend m2 winkels en horeca. Fase 4 verbindt via twee winkelstraten en de Promende de fasen 1 en 3 met elkaar. Een deel van de winkels en een uitgebreid horeca-assortiment bevindt zich onder de woningen van gebouw New Orleans. Tevens heb je vanuit La Place – op de eerste verdieping van New Orleans – een fantastisch uitzicht over de Maas.

Daarnaast zijn er ruim 4.000 extra parkeerplaatsen gerealiseerd, inclusief een fraaie nieuwe toegang tot het Designer Outlet. Om de doorstroming van het verkeer te verbeteren, is de infrastructuur vanaf het kruispunt met de N280 tot aan de entree van de parkeergarage flink opgewaardeerd. Door deze uitbreiding wordt een verdere groei van het aantal bezoekers verwacht. Een deel hiervan zal ook voor een extra toestroom naar de binnenstad zorgen.

Medio mei wordt het woongebouw New Orleans opgeleverd, waarna spoedig de eerste nieuwe bewoners van Jazz City hun intrek zullen nemen. In de komende jaren wordt door Van Pol Beheer en SDK Vastgoed verder gebouwd aan het bruisende stadsdeel Jazz City met nog meer winkels, horeca, woningen en een hotel.