2 november 2018

De beuk erin!

In Brandevoort (Helmond) – in de wijk Stepekolk – realiseert gebiedsontwikkelaar SDK Vastgoed (werkmaatschappij van VolkerWessels) één van de laatste woningprojecten. Na een 21-jarige betrokkenheid wordt de definitieve hand gelegd aan de laatste 34 van de in totaal 1.450 grondgebonden woningen.

Nu 21 jaar later en 1.450 woningen verder, levert SDK Vastgoed de laatste woningen op in deze prachtige en bijzondere wijk. Gegroeid vanuit het niets. Een wijk die te boek staat om haar beeldkwaliteit met variëteit en oog voor detail. Een wijk waar het fijn leven is door de diep gewortelde sociale cohesie en onderlinge betrokkenheid. Van jong tot oud. Voor een beperkte en een royalere portemonnee. SDK Vastgoed creëert plekken waar je je thuis voelt.

Er groeit dus al 21 jaar lang iets bijzonders in Brandevoort. Om hierbij stil te staan wordt samen met de bewoners een bijzondere circulaire boom geplant. Met behulp van de Bomenmakelaar is gekozen voor een 21-jarige kenmerkende beuk (Fagus sylvatica) uit Holten; een oer-Hollandse soort met een hoogte van circa acht meter en een stamomtrek van circa 50 centimeter. De beuk staat symbool voor het leven op een bijzondere locatie. Dit past in ons doel om de omgeving te vergroenen en de CO2-uitstoot te compenseren. Wij planten voor de toekomst en dragen bij aan de gezondheid en kwaliteit van het leven. Want wat aandacht heeft, groeit!

Dennis van de Ven, directeur van SDK vastgoed: “Samen met de Gemeente Helmond en Woningstichting Compaen heeft SDK Vastgoed aan de wieg gestaan van Brandevoort. Een samenwerking die werkte toen er wind mee én tegen was. Dat is iets waar we als SDK Vastgoed erg trots op zijn! Met de afronding van Brandevoort stopt onze betrokkenheid niet. Wij planten voor de toekomst en blijven voor altijd verbonden met het gebied. Het planten van een circulaire beuk is daar een stille maar permanente getuige van. SDK Vastgoed verduurzaamt Brandevoort door deze gelouterde boom met een rijke historie te herplanten. Net als de boom zal het volwassen Brandevoort de komende jaren blijven groeien. Met het ontluikende Brainport Smart District op deze vruchtbare bodem is deze toekomst veelbelovend.”

U leest er alles over op www.hetwarewonen.nl.