18 oktober 2019

De Bakermat Experience @DDW2019

SDK Vastgoed neemt deel aan de Dutch Design Week 2019 met een interactief Augmented Reality-model (AR) van project De Bakermat aan de Marconilaan te Eindhoven. Deze AR-installatie zal tijdens de Dutch Design Week en Glow te bewonderen zijn in De Kazerne te Eindhoven.

De Bakermat is een bijzonder project van gebiedsontwikkelaar SDK Vastgoed (VolkerWessels), waarbij bewust gekozen is voor een onorthodoxe werkwijze die aansluit bij het DNA van Eindhoven, namelijk Techniek, Design en Kennis. Het ontwerp is voortgekomen uit de ongebruikelijke samenwerking tussen architectenbureau Van Aken CAE en designer Maarten Baas. Het model brengt op eigentijdse wijze dit bijzondere ‘landmark in wording’ in beeld, waarmee SDK Vastgoed de afstand tussen haar projecten en de stad met haar inwoners wil verkleinen. Afgelopen jaren is er regelmatig aansluiting gezocht bij de Dutch Design Week, zo is hier in 2015 het door de Eindhovenaren verkozen winnende ontwerp met 235 appartementen bekendgemaakt. SDK Vastgoed heeft hiervoor een samenwerking met Gewest13 en AR Ventures opgezocht. De bouw van De Bakermat is intussen gestart door aannemer Stam + De Koning.

De Kazerne

In de Kazerne kun je tijdens de DDW onder andere de tentoonstelling Circular>Materialists zien. Deze tentoonstelling onderzoekt hoe ontwerpers omgaan met het inherent tegenstrijdige thema van duurzaam design. Met meer dan 40 werken van zowel toonaangevende als veelbelovende ontwerpers, waaronder Sigi Ahl (gecureerd door Lidewij Edelkoort), Studio Dirk van der Kooij, Studio Drift, Benjamin Motoc en Baiba Soma.

Over Dutch Design Week

De Dutch Design Week vindt plaats van 19 t/m 27 oktober in Eindhoven. Verdeeld over maar liefst 120 locaties wordt het werk getoond van 2600 nationale en internationale ontwerpers.