20 december 2019

Building Blocks kiest voor Plan-t

Op 19 december jongstleden heeft Building Blocks de huurovereenkomst getekend voor een unit op de vijfde verdieping van Plan-t. Na de opening van Plan-t rond september 2020, zullen zij hun bedrijf hier gaan huisvesten, in een unit van circa 830 m² vvo gelegen aan de spoorzijde van het pand.

Building Blocks is gespecialiseerd in data science en machine learning-oplossingen gericht op het voorspellen van consumentengedrag voor retailers, consumentenmerken en verzekeraars. Gedreven data scientists, data engineers en data translators ontwikkelen blocks, waarin techniek en algoritmen data vertalen naar accurate oplossingen voor verscheidene businessproblemen. Building Blocks zet de klant centraal en stelt organisaties in staat de integrale customer journey te optimaliseren.

Merwin de Jongh – oprichter van data science bedrijf Building Blocks: “Met de verhuizing naar Plan-t eind volgend jaar vestigen we ons in wat het innovatieve hart van de Tilburgse Spoorzone gaat worden. Door actief kennis te delen en de samenwerking op te zoeken met andere experts in het digitale domein, de universiteit en grote consumentgerichte organisaties kunnen we als Building Blocks onze maatschappelijke impact vergroten en een directe koppeling maken tussen innovatie en de praktijk.

Digital Hub

In het hart van de Tilburgse Spoorzone draait straks alles om technologie in relatie tot menselijk gedrag. Een selecte groep scale-up bedrijven met complementaire specialismen op het gebied van digitale innovatie gaan hier hun krachten bundelen, hierdoor kunnen innovaties sneller worden ontwikkeld en naar de praktijk worden gebracht. In samenwerking met grote bekende consumentgerichte organisaties wordt hier vormgegeven hoe data en technologie een positieve impact kunnen maken op de maatschappij en ons dagelijks leven.

Door de afstand tussen deze jonge en dynamische bedrijven letterlijk te verkleinen en de samenwerking op te zoeken met elkaar, zal er een kruisbestuiving ontstaan tussen de scale-ups en grote consumentgerichte bedrijven. Het initiatief past perfect in de agenda van stad en regio en wordt gedragen door diverse marktpartijen. Met ondersteuning van zowel de universiteit als de gemeente slaan topprofessionals hier straks dagelijks de brug tussen technologie en maatschappij.

Sinds 2012 is VolkerWessels betrokken bij de (her)ontwikkeling van de Spoorzone en treedt SDK Vastgoed (VolkerWessels) namens het Werkplaats Ontwikkelingsbedrijf op als gedelegeerd gebiedsontwikkelaar. “Plan-t is een ontmoetingsplaats voor bedrijven en organisaties die graag geïnspireerd worden door hun omgeving om hiermee ook onderlinge samenwerkingen te bewerkstelligen. Building Blocks krijgt hierin een belangrijke sleutelpositie en is daarmee een aanwinst voor dit gebouw. Wij zijn er dan ook trots op om dit hard groeiende bedrijf – dat zijn oorsprong in Tilburg kent – in de Spoorzone te mogen huisvesten.“, aldus MT-lid Mark Janssens van SDK vastgoed.

Berend de Vries (Wethouder Economie en Spoorzone): “Met de komst van Building Blocks naar Plan-t in de Spoorzone voegen we een Tilburgse ondernemer toe op het gebied van data science. Met de ambities op het gebied van artificiële intelligentie in MindLabs is dat een belangrijke toevoeging aan dit gebied. De Spoorzone is niet voor niets een belangrijke broedplaats – ook op het gebied van economische ontwikkelingen van de toekomst.

Algemeen

Project-/gebiedsontwikkelaar: Werkplaats Ontwikkelingsbedrijf (WOB)
Gelegeerd ontwikkelaar: SDK Vastgoed (VolkerWessels)
Architect: Architectenbureau Ritzen B.V.
Aannemer: Van de Ven Bouw en Ontwikkeling

Over Plan-t

Plan-t, een ontwikkeling van VolkerWessels onderneming SDK Vastgoed, wordt dé hotspot voor ondernemend Tilburg in het hart van de Spoorzone. Het bijzondere gebouw, vernoemd naar een tot de verbeelding sprekend treinstel uit de jaren 60, telt zeven verdiepingen en biedt in totaal bijna 11.000 vierkante meter kantoorruimte.

Naast een inspirerende werkomgeving biedt het gebouw veel gemeenschappelijke faciliteiten zoals een ondergrondse stallingsgarage, centrale receptie, hoogwaardige horeca, een ‘chillruimte’, en diverse vergader- en presentatieruimten. Het gebouw Plan-t wordt all-electric met een focus op duurzaamheid door onder andere de toepassing van warmte-koude opslag, zonnepanelen, led-verlichting en klimaatplafonds.

Over de Spoorzone Tilburg

De Spoorzone is er voor iedereen: voor de inwoners van Tilburg die prettig en eigentijds willen wonen op een plek waar altijd wat te doen is, met het openbaar vervoer op loopafstand. Een gebied voor ondernemers, van start-up tot scale-up en verder, die nieuwe huisvesting zoeken, en waar ruimte is om te werken aan nieuwe concepten van diensten en producten.

Op de plek die ooit de werkplaats was van de Nederlandse Spoorwegen, ontstaat momenteel een compleet nieuw stadsdeel. Sinds de hekken rond het voormalige NS-terrein in 2010 zijn verwijderd, wordt dit gebied door de gemeente Tilburg samen met haar partner VolkerWessels en andere ondernemingen, getransformeerd tot een levendig woon-, werk- en recreatiegebied met een sterke koppeling aan de kenniseconomie. In totaal worden er in dit gebied uiteindelijk gerealiseerd:

  • ca. 2.000 woningen
  • ca. 50.000 m² werken | zakelijke en commerciële dienstverlening
  • ca. 25.000 m² kennis | cultuur | maatschappelijk programma
  • ca. 15.000 m² vrije tijd | vermaak

Interesse in Plan-t?

Voor het huren van een ruimte in Plan-t kan contact worden opgenomen met Naber Bedrijfshuisvesting (013 – 5 400 700) of Cushman & Wakefield (040 – 2 125 125), via de website www.plan-t.nl of per mail huren@plan-t.nl.