25 april 2018

BT Brammer opent vestiging op Brainport Industries Campus

Vanaf 1 maart 2019 is BT Brammer met een locatie op de Brainport Industries Campus (BIC) in Eindhoven gevestigd. Daarnaast wordt het bedrijf het centrale aanspreekpunt voor alle logistiek op de Campus. “Produceren kan slimmer,” aldus Meino Noordenbos, algemeen directeur van BT Brammer Benelux. “Mooi dat we op BIC daar heel zichtbaar onze bijdrage aan kunnen leveren.

BT Brammer is het resultaat van het recente samengaan van Biesheuvel Techniek en de Engelse branchegenoot Brammer. De combinatie levert een totaalleverancier op met een jaaromzet van zo’n 2,3 miljard euro en meer dan een miljoen artikelen op voorraad ter ondersteuning van een breed scala aan onderhouds- en productiewerkzaamheden. “Van groothandel worden we steeds meer een ‘integrated partner’ bij het productieproces van onze klanten,” licht Noordenbos toe. “We leveren niet alleen onderdelen voor onderhoud en reparatie, maar denken en doen ook steeds meer mee met het ontwerpen van machines en productiesystemen en de logistiek er omheen. Dat doen we in toenemende mate voor de maakindustrie. Daarom is de Brainport Industries Campus ook een ideale plek voor ons.

Coördinatie logistiek

De hoofdvestiging voor de Benelux blijft in Son en Breugel, maar zo’n 20 tot 25 medewerkers op het gebied van logistiek, data & IT, tooling & 3D-meettechniek, safety, mechatronica, lineairtechniek en mechanische en industriële supplies zullen vanaf maart hun intrek nemen op BIC. Het contract behelst 300 vierkante meter kantoorruimte en 400 vierkante meter logistieke ruimte. De mensen van BT Brammer gaan overigens al vanaf de start van BIC daar aan de slag, aangezien het bedrijf aangesteld is om de logistiek voor alle huurders op BIC te coördineren.

Automated guided vehicles

We zijn erg blij met BT Brammer,” licht Ferdinand Gremmen, directeur van Koninklijke VolkerWessels onderneming SDK Vastgoed toe. “Niet alleen als huurder, maar vooral als logistiek partner en hun visie op hightech logistics.” Zo zal bijvoorbeeld een deel van de interne logistiek met ‘automated guided vehicles’ (AGV’s) afgehandeld worden.

Cement

Ook Edward Voncken,voorzitter van Brainport Industries is zeer positief. “Het hele idee van BIC en de ‘fabriek van de toekomst’ is gestoeld op samenwerking. De logistiek is het cement tussen die samenwerking. Ik ben erg blij dat we met alle betrokkenen hebben kunnen besluiten om hier één partij verantwoordelijk voor te maken.

Visitekaartje

Naast de logistieke component en het feit dat BT Brammer dicht bij haar afnemers zit, ziet Noordenbos de integratie met onderwijs en opleidingen van onder andere het Summa College op BIC als voordeel. “Het is niet eenvoudig om technisch geschoolde medewerkers aan te trekken. Door de samenwerking die we nu aangaan, ontstaan zeker kansen. Bovendien is BIC natuurlijk het visitekaartje om de industrie van de toekomst te tonen en hoe mooi het is om daarin te werken.

Ontdek hier meer over BT Brammer; meer informatie over BIC is te vinden op www.brainportindustriescampus.com.