3 oktober 2019

Brainport Industries Campus officieel geopend door Koning Willem-Alexander!

Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander heeft donderdagochtend 3 oktober 2019 Brainport Industries Campus (BIC) in Eindhoven officieel geopend.

Gastheer Ferdinand Gremmen (SDK Vastgoed/VolkerWessels) en Campus Directeur Erik Veurink verwelkomden de Koning om 10.30 uur in Eindhoven, waarna de rondleiding door de Campus startte. De Koning heeft een bezoek gebracht aan KMWE, Summa College en Fieldlab Flexible Manufacturing. Na de rondgang startte het officiële programma.

Met de komst van ongeveer 1500 BIC-medewerkers, BIC-studenten en vele genodigden uit binnen- en buitenland was de gecreëerde zaal in een van de grote hallen een bijzondere setting. Onder leiding van presentator Merijn Doggen startte het programma. Ferdinand Gremmen, Petra van Lange (College van Bestuur Summa), Erik van Merrienboer (Gedeputeerde Provincie Noord-Brabant), Stijn Steenbakkers (Wethouder Economische Zaken Gemeente Eindhoven) en Burgemeester Jorritsma van Eindhoven vertelden op een bevlogen manier over hun bijdrage aan en hun visie op de toekomst van BIC. De Koning activeerde een hightech robot, die vervolgens de laatste hand legde aan een Coin. Aan het einde van de ochtend plaatste de Koning deze Coin in het kunstwerk, waarmee de opening officieel werd. Een bijzondere dag en een grote mijlpaal voor de hightech maakindustrie.

De eerste Fabriek van de Toekomst op Brainport Industries Campus heeft een omvang van 100.000 m2. Hier wordt the next generation van de hightech maakindustrie opgeleid in een ‘state of art’ werk- en leeromgeving. Brainport Industries Campus is het thuisfront voor vergaande samenwerkingsverbanden tussen toeleveranciers, specialistische bedrijven en innovatieve onderwijs- en kennisinstellingen in de Brainportregio.

Over Brainport Industries Campus

Sinds 2014 staat SDK Vastgoed samen met de Gemeente Eindhoven, Provincie Noord-Brabant, Brabantse OntwikkelingsMaatschappij (BOM) en Coörperatie Brainport Industries (BI), aan de bakermat van Brainport Industries Campus. Het is de invulling van een lang gekoesterde droom van de hightech maakindustrie om haar wereldpositie te blijven versterken en uit te bouwen.

Brainport Industries Campus is een ontwikkel- en productielocatie voor bedrijven en kennisinstellingen in de hightechsector, gelegen aan de A2/N2 en vlak bij Eindhoven Airport. Het concept kenmerkt zich door het modulaire bouwsysteem waardoor de inrichting eenvoudig kan worden aangepast aan de veranderende behoefte van gebruikers. In totaal zullen vijf fabrieken gerealiseerd worden in een groen omgeven gebied van 200 hectare.
Meer informatie op www.brainportindustriescampus.com.