22 maart 2017

Brainport Industries Campus krijgt Rein Welschenlaan

Rein Welschen, burgemeester van Eindhoven van 1992 tot 2003, krijgt een straatnaam op de nieuwe Brainport Industries Campus (BIC). Oud-wethouder Mary Fiers startte in 2014 online een actie om een straat in Eindhoven naar hem te vernoemen vanwege zijn verdiensten voor stad en regio. Zo werd onder aanvoering van Welschen, Henk de Wit (TU/e) en Theo Hurks (KvK) gereageerd op de economische tegenslagen in de regio begin jaren 90. De samenwerking die hieruit ontstond, tussen 21 gemeenten, het bedrijfsleven en kennisinstellingen, vormde de basis voor de inmiddels zeer succesvolle Brainport regio Eindhoven.

Eerbetoon

Anneke Welschen-van Alphen, weduwe van Rein Welschen, is blij met deze straatnaam als eerbetoon aan haar echtgenoot. “De actie van Mary heeft heel veel ontroerende en hartverwarmende reacties opgeleverd. Rein hield van Eindhoven en van de Eindhovenaren. Het is mooi dat de stad op deze manier laat zien dat die liefde wederzijds is, en nog steeds aanwezig. Zowel de kinderen en de kleinkinderen als ikzelf verheugen ons nu al op het bijzondere moment dat we voor het eerst voet kunnen zetten op de Rein Welschenlaan.

Over BIC

Op de toekomstige Brainport Industries Campus vestigen zich de meest innovatieve bedrijven uit de maakindustrie. In 2018 zullen de eerste bedrijven zich vestigen op deze campus. De campus zal voor nieuwe banen zorgen, van laag- tot hooggeschoolde medewerkers. Daarnaast wordt de campus een plek waar je als inwoner, recreant, toerist en medewerker graag vertoeft, omdat de kwaliteit van ‘groen’ een belangrijke impuls krijgt.

SDK Vastgoed BV is als gedelegeerd ontwikkelaar betrokken bij BIC en ontwikkelde met KMWE, een launching customer aangesloten bij Brainport Industries, een flexibel huisvestingsconcept dat als basis dient voor het ontwerp van het eerste cluster.

Lees het volledige nieuwsbericht én meer over deze innovatieve campus op www.brainportindustries.com.