25 november 2019

Bouwinvest Residential Fund groeit verder in Eindhoven

Spoorzone B.V. verkoopt 99 appartementen in het project NEXT aan het Bouwinvest Residential Fund. Het project ligt in de populaire wijk Strijp-S nabij het centrum van Eindhoven. De appartementen worden in het vrije sector huursegment verhuurd.

Het nieuwbouwproject NEXT is een woontoren met in totaal 158 appartementen. Naast de 99 huurappartementen die Bouwinvest afneemt, zijn er 56 appartementen en 3 penthouses bestemd voor de particuliere verkoop. Bouwinvest heeft op Strijp-S ook 96 appartementen in het gebouw BLOK61 in bezit. Zowel NEXT als BLOK61 zijn een ontwikkeling van SDK Vastgoed, gedelegeerd gebiedsontwikkelaar namens Spoorzone B.V.

De investeringsstrategie van het fonds richt zich op de Randstad, de Brabantse Stedenrij en de steden Arnhem en Nijmegen. “Eindhoven is één van de belangrijkste economische groeiregio’s van Nederland. De huidige en toekomstige vraag naar woningen zal hier alleen maar toenemen. Het is dan ook niet toevallig dat wij juist hier verder willen groeien,” aldus Michiel de Bruine, Director Dutch Residential Investments.

Wij zijn erg blij met het feit dat Bouwinvest de prachtige ontwikkeling NEXT omarmd. Met het beoogde woonconcept wordt ingespeeld op een doelgroep die toe is aan de volgende stap in de wooncarrière,” aldus directeur Ferdinand Gremmen van SDK Vastgoed (VolkerWessels).

Aannemer Stam + De Koning zal naar verwachting tussen eind 2019 en begin 2020 starten met de bouwwerkzaamheden.

Over Bouwinvest

Bouwinvest Real Estate Investors B.V. investeert vermogen van institutionele beleggers (pensioenfondsen en verzekeraars) in vastgoed. Bouwinvest belegt voor de lange termijn, op verantwoorde wijze, met oog voor de wereld om hen heen. Met als doel een duurzaam rendement voor klanten. Bouwinvest beheert een gediversifieerd palet van drie internationale mandaten en vijf Nederlandse sectorfondsen. Het belegd vermogen bedraagt in totaal € 12,1 miljard (HY 2019).

Kijk voor meer informatie op www.bouwinvest.nl.

Spoorzone B.V.

Strijp-S is een voormalig fabriekscomplex van Philips. Sinds 2002 is VolkerWessels betrokken bij deze gebiedsontwikkeling; een gebied dat circa 27 ha beslaat. Deze plek – waar nog niet eens zo lang geleden uitvindingen werden gedaan – was jarenlang verboden terrein voor de Eindhovenaren. Samen met haar partners: de gemeente Eindhoven, Trudo en Woonbedrijf, heeft VolkerWessels dit gebied tot een levendige en gemengde woon- én werkwijk getransformeerd. Nu is het de plek waar je moet zijn, waar creatieve ondernemers en nieuwe bewoners inmiddels hun plek hebben gevonden. In totaal worden in dit gebied uiteindelijk ongeveer 3.000 woningen gerealiseerd en 120.000 m2 kantoren/commercieel vastgoed. Naar verwachting is Strijp-S omstreeks 2030 volledig getransformeerd in een gebied dat uitnodigt tot verblijven, bewegen, werken en genieten!