15 december 2015

Bouw van 350 appartementen en grote parkeergarage begint

Blok 59, 61 en 63: moderne woningen met industrieel ontwerp

In Eindhoven start de bouw van 350 bijzondere woningen in drie appartementengebouwen. De woningen komen op het oude Philipsterrein 63), Bouwinvest (Blok 61) en 54 individuele kopers worden eigenaar van de appartementen. De woningen zijn ontwikkeld door SDK Vastgoed en worden gebouwd door
Stam + De Koning Bouw.

Hypermodern & comfortabel

De gebouwen passen volledig in de gedachte van de toekomstige smart city. Zo zijn de woningen flexibel waardoor de indeling makkelijk te wijzigen is. Het is mogelijk om faciliteiten in de appartementen volledig aan te sluiten op internet. Denk daarbij aan een koelkast die zelf eten besteld, een wc-pot die de dokter informeert als er iets mis is met de ontlasting of een slim energiesysteem. De woningen hebben hoge plafonds van 3.20 meter waardoor er veel licht binnenkomt. In de gebouwen zijn meerdere plekken waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten.

Appartementen

De gebouwen zijn vijfentwintig (Blok 61 en 63) en zeventig meter (Blok 59) hoog. Het gaat om 54 koopwoningen, die inmiddels zijn verkocht, en huurwoningen met prijzen tussen de 700 en 950 euro. De 350 appartementen zijn tussen de veertig en tachtig vierkante meter groot en zelf in te delen door de bewoners.

Voorzieningen

De plint van de appartementengebouwen bestaat uit een fitnesscentrum en commerciële ruimten. Bijzonder is dat bewoners mee kunnen beslissen over wat er gevestigd wordt. Als de invulling aansluit bij het gedachtengoed van Strijp-S hoeft er geen huur maar alleen energiekosten betaald te worden. Naast de appartementengebouwen wordt er ook een parkeergarage van vijf lagen gebouwd.

Strijp-S

Dit oude 30-hectare-grote Philipsterrein wordt getransformeerd tot een bruisend, modern centrum. Strijp-S wordt het creatieve en culturele hart van Eindhoven met een mix aan functies zoals wonen, werken, winkelen, horeca en cultuur. De herontwikkeling wordt uitgevoerd door een samenwerkingsverband van de gemeente Eindhoven en VolkerWessels.