18 maart 2019

Bouw Plan-t op 15 april van start

In de week van 15 april wordt de eerste paal geslagen van kantoorgebouw Plan-t. In september volgend jaar is Tilburg dan een icoon en een aanjager voor de Spoorzone Tilburg rijker. Begin februari zijn de sanering en het bouwrijp maken van het terrein al begonnen. Deze week worden de bronnen geslagen voor de warmte-koude opslag; één van de aspecten die het all-electric gebouw bijzonder duurzaam (geborgd in een Breeam-certificering) gaan maken. Daarnaast komen er ook, onder andere, zonnepanelen, led-verlichting en klimaatplafonds.

Ongekend

VolkerWessels heeft het project onlangs verkocht aan een particuliere belegger, wat de start van de bouw mogelijk maakt. “Het wordt echt een bijzonder fraai gebouw,” aldus Dennis van de Ven, directeur van gebiedsontwikkelaar SDK Vastgoed. “Het kwaliteitsniveau is ongekend voor Tilburg.

Gevuld

Inmiddels begint Plan-t al aardig gevuld te raken. Naast toprestaurant Monarh en Sportstudio Fit20, hebben reclamebureau Scheepens, kantoormeubelproducent Bisley, adviesbureau Censor, civieltechnisch arbeidsbemiddelingsbureau Schouder aan Schouder en Marketing Tilburg reeds een huurcontract getekend. Van de Ven: “Plan-t is een impuls voor de kenniseconomie. Ook de nieuwe eigenaar is erg enthousiast over de community-gedachte waarop het gebouw gestoeld is. Daaruit kan nog veel moois voortvloeien.

Over Plan-t

Plan-t, een ontwikkeling van VolkerWessels onderneming SDK Vastgoed, wordt de hotspot voor ondernemend Tilburg in het hart van de Spoorzone. Het bijzondere gebouw, vernoemd naar een tot de verbeelding sprekend treinstel uit de jaren 60, telt zeven verdiepingen en biedt in totaal circa 10.000 vierkante meter kantoorruimte op een commerciële plint.

Naast een inspirerende werkomgeving biedt het gebouw veel gemeenschappelijke faciliteiten zoals de ondergrondse parkeergarage, centrale receptie, hoogwaardige horeca, een ‘chillruimte’, en diverse vergader- en presentatieruimten.

Interesse in Plan-t?

Voor het huren van een ruimte in Plan-t kan contact worden opgenomen met het makelaarsteam Naber Bedrijfshuisvesting of Cushman & Wakefield via www.plan-t.nl.