19 december 2018

BIC verwelkomt bewoners Bedrijfsverzamelpaviljoen

Een steeds groter deel van de hightech maakindustrie strijkt neer op de Brainport Industries Campus (BIC) in Eindhoven. Naast de fabrieksruimtes zijn ook de beschikbare kantoorruimtes in trek. Zo is het Bedrijfsverzamelpaviljoen in het Atrium zo goed als volledig verhuurd. “Zelfs grote internationale organisaties benaderen ons om te participeren in dit ecosysteem.

De ‘Fabriek van de Toekomst’, die sinds 1 september van dit jaar geopend is, is inmiddels voor 75 procent verhuurd aan productiebedrijven in de hightech maakindustrie. Daarnaast zijn er bedrijven die hun productieprocessen elders blijven uitvoeren, maar wel met een kantoor op de campus aanwezig en onderdeel van dit hightech ecoysteem willen zijn. Deze bedrijven bevinden zich in het Atrium van de campus. Dit zogenaamde Bedrijfsverzamelpaviljoen heeft een oppervlakte van 400 m2 en bevindt zich op de tweede verdieping.

Delen van faciliteiten

Festo, Kieu Engineering, AMS Robotics, Ceratec Technical Ceramics, Brainport Industries en Bogaerts & Groenen zijn de bewoners van het Bedrijfsverzamelpaviljoen. Deze bedrijven huren een luxe kantoorruimte van zo’n twintig vierkante meter en delen daarnaast faciliteiten als een vergaderruimte, pantry, spreekkamer en printservice. “De kantoren zijn ideaal voor partijen die hun bedrijfsprocessen niet naar de campus verhuizen, maar wel onder hetzelfde dak met hun netwerk willen zitten,” aldus Bert-Jan Woertman, directeur van de BIC. “Ze zijn van toegevoegde waarde voor het ecosysteem van de campus, bijvoorbeeld met een hub-vestiging.

Belangrijke rol

Met het Bedrijfsverzamelpaviljoen bieden we nog meer bedrijven de kans om fysiek op de campus aanwezig te zijn,” voegt Ferdinand Gremmen, directeur van Koninklijke VolkerWessels onderneming SDK Vastgoed toe. “We blijven natuurlijk de hotspot van de toekomst voor de hightech maakindustrie, maar naast zware machines, slimme logistiek en andere gedeelde faciliteiten is er ook behoefte aan moderne kantoren met alle bijbehorende voorzieningen.

Over Brainport Industries Campus

De Brainport Industries Campus is een ontwikkel- en productielocatie voor bedrijven en kennisinstellingen in de hightechsector. Elk gebouw biedt faciliteiten waarvan meerdere partijen gebruik kunnen maken. De inrichting kan eenvoudig worden aangepast aan de veranderende behoefte van gebruikers. BIC faciliteert haar huurders optimaal in samenwerking aan nieuwe productietechnieken. De campus is bovendien bedoeld om aan (internationale) bezoekers te tonen wat de maakindustrie in de regio te bieden heeft.

De Brainport Industries Campus ligt vlakbij Eindhoven Airport, de A2/N2 en het Beatrixkanaal. De totale oppervlakte is 200 hectare, waarvan een derde deel wordt bebouwd met vijf grote bedrijfsgebouwen. Brainport Industries Campus is een ontwikkeling en realisatie van SDK Vastgoed namens VOF BIC en is een samenwerking met overheden en industrie.

Voor huur van ruimte op BIC kan contact opgenomen worden met de Eindhovense vestigingen van JLL (040-250 0100) of Cushman & Wakefield (040-212 5125).