26 april 2018

Bewoning in de Finch!

In de spoorzone Tilburg zijn tegenover de Hall of Fame vier Finch units geplaatst. Deze units kunnen voor uiteenlopende functies worden gebruikt en zijn hier in Tilburg geplaats voor de tijdelijke huisvesting van kantoor en woonruimte. Op de begane grond zijn twee units ingericht als informatiecentrum SPO13. Van de twee units op de verdieping is er één in gebruik als projectkantoor voor SDK Vastgoed, als samenwerkingspartner en mede ontwikkelaar met de gemeente Tilburg van dit prachtige gebied. De tweede unit op de verdieping is ingericht voor bijvoorbeeld short-stay of hostel.

Er zijn al vele pioniers in de Spoorzone. Aan dat mooie lijstje kunnen wij weer iemand toevoegen. De short-stay Finch unit is momenteel verhuurd voor bewoning! De bewoner zal de komende vier maanden optreden als ambassadeur van de Spoorzone en de stad.

Voor SDK Vastgoed is het tevens een experiment hoe het wonen op kleine oppervlakten op stedelijk niveau zich ontwikkelt. Welke voorzieningen worden het meest gemist? En hoe het appartement praktisch invullen? Welke voorzieningen zijn in de omgeving van het appartement nodig om hier op een prettige manier te wonen? We hopen dat op deze vragen snel goede antwoorden komen. De bewoner zal u de komende tijd verder informeren door verslaglegging via onder andere social media en websites.

De Finch Buildings worden ontwikkeld door De Groot Vroomshoop (VolkerWessels).