10 november 2021

Aziobot kiest voor BIC ONE en maakt daarmee officieel onderdeel uit van Brainport Industries Campus

Aziobot is met zijn schoonmaakrobots al een paar maanden zichtbaar op Brainport Industries Campus (BIC); het bedrijf treedt als “BIC ONE” officieel toe als lid van de campusgemeenschap. BIC ONE is een nieuw concept binnen de campus dat zich richt op nieuwe innovaties door de kracht van grote, ontwikkelde bedrijven te koppelen aan nieuwkomers. Aziobot maakt schoonmaakrobots voor de zakelijke markt die zowel vanwege hun kleine formaat als vanwege de slimme software opvallend zijn. Oprichter Sarthak Yadav. “Je hoeft hem niets te leren. Het enige wat je doet is instructies geven dat hij een ruimte moet schrobben, je zet hem aan en hij vindt zijn weg.” Die weg vindt BiXi, zoals de poetsmachine heet, door eenmalig een plattegrond van de ruimte te maken. Door vervolgens schoonmaakzones toe te voegen, weet de robot waar hij bijvoorbeeld extra schoon moet maken. Sensoren en dieptecamera’s zorgen ervoor dat het apparaat om obstakels heen rijdt.

BIC ONE
Binnen het concept BIC ONE wordt in de westvleugel van Brainport Industries Campus ruimte geboden aan start- en scale-up bedrijven. Hierbij is het mogelijk om vanaf 300m² productieruimte en 100m² kantoor te huren. Hiermee verlaagt BIC de drempel voor kleinere high-tech bedrijven en kan het ecosysteem verder worden versterkt.

Martijn van Deursen, Ontwikkelingensmanager SDK Vastgoed (VolkerWessels), licht toe: “Voor partijen zoals Aziobot – maar daarnaast ook veel andere start-ups in onze sector – is deze afmeting interessant. Ze kunnen hierdoor volwaardig onderdeel zijn van BIC, het toonbeeld van de high-tech maakindustrie. Daarmee kunnen ze dus ook gebruik maken van de kennis en innovaties van andere gebruikers en binnen het concept doorgroeien. Reken maar dat de kreet Become a BIC ONE de komende tijd nog vaak gehoord zal worden in onze markt.“

Omdat Aziobot al bekend was met Brainport Industries Campus, was de keuze voor een blijvende rol snel gemaakt. Niet alleen voor het netwerk is de locatie BIC ideaal, zegt Yadav. “Het mooie is dat er kantoorruimte is en daarnaast genoeg plaats voor onze R&D-werkzaamheden en de productie.” De start-up heeft een ruimte op de begane grond waar het team de robots maakt. Daar staan diverse 3D-printers om de robot compleet te maken. Die onderdelen kunnen overigens ook door andere gebruikers binnen BIC gemaakt worden.

Yadav hoopt door de samenwerking met onder meer Summa en Fontys aan nieuwe talenten voor het team te komen. Aziobot wil in 2022 groeien naar zo’n twintig medewerkers. Met het oog op nieuwe klanten is een vestiging in de regio Eindhoven aantrekkelijk, gezien de aanwezigheid van veel grote maakbedrijven en distributiecentra. Aziobot werkt met een abonnementenmodel voor de deelnemende bedrijven.

Ferdinand Gremmen, directeur SDK Vastgoed (VolkerWessels), is verheugd dat Aziobot definitief voor BIC heeft gekozen. “Dankzij het BIC ONE concept kunnen ook start-ups volledig onderdeel zijn van ons innovatieve multi-helix ecosysteem. Juist door de diversiteit aan bedrijven ontstaan hier slimme nieuwe innovaties. Aziobot heeft afgelopen maanden al laten zien dat ze veel andere BIC-bedrijven kunnen inspireren, ik verwacht voor de komende tijd nog veel meer van Sarthak Yadav en zijn team. En gezien de groeiambities van het bedrijf zullen ze ook vaak gebruik gaan maken van de kennis en ervaring van de andere hier
aanwezige bedrijven en onderwijsinstellingen.”

Over Aziobot:
Aziobot ontwikkelt autonome commerciële schoonmaakrobots om schoonmaken voor bedrijven eenvoudiger en goedkoper te maken. De afgelopen tijd heeft het bedrijf vooral gewerkt aan het beschikbaar stellen van de autonome technologie voor bedrijfseigenaren. Aziobot heeft zowel de hardware als de software in eigen huis ontwikkeld, rekening houdend met de eisen en het gemak van de klanten.

Over Brainport Industries Campus:
De Brainport Industries Campus is een ontwikkel- en productielocatie voor bedrijven en kennisinstellingen in de hightechsector. Elk gebouw biedt faciliteiten waarvan meerdere partijen gebruik kunnen maken. De inrichting kan eenvoudig worden aangepast aan de veranderende behoefte van gebruikers. BIC faciliteert haar huurders optimaal in samenwerking aan nieuwe productietechnieken. De campus is bovendien bedoeld om aan (internationale) bezoekers te tonen
wat de maakindustrie in de regio te bieden heeft.

De Brainport Industries Campus ligt vlakbij Eindhoven Airport, de A2/N2 en het Beatrixkanaal. De totale oppervlakte is 200 hectare, waarvan een derde deel wordt bebouwd met vijf grote bedrijfsgebouwen. Brainport Industries Campus is een ontwikkeling en realisatie van SDK Vastgoed en is een samenwerking met overheden en industrie. Meer informatie op www.brainportindustriescampus.com. JLL heeft verhuurder Brainport Industries Campus geadviseerd bij deze transactie. Mocht u geïnteresseerd zijn in de mogelijkheden van BIC voor uw bedrijf, neem dan gerust contact op met Naomi Koppens of Koen der Kinderen van JLL via 040 – 2500 100.