15 april 2020

Alternatieve lentegroet dit jaar

Lente groet 2020

Ook dit jaar hadden we de traditionele lentegroet van SDK Vastgoed weer geheel voorbereid en klaar om te verzenden aan onze relaties. En zeker niet met het minste onderwerp, namelijk de stikstofproblematiek. Toch hebben we besloten onze lentegroet dit jaar niet te verzenden. Helaas, maar met het coronavirus is nu wel iets groters gaande wat alle aandacht opeist.

Onze lentegroet 2020 bestond uit een lupine-plant. Een plant die een positieve bijdrage levert aan de stikstofproblematiek. Een geweldige plant die door zijn levende bacteriƫn op de wortels de stikstof uit de lucht haalt en op natuurlijke wijze bindt. Daarbij geeft de plant ook prachtige bloemen die interessante diersoorten zoals bijen, vlinders en kevers aantrekken.

De planten die we voor deze groet hadden ingekocht dienen natuurlijk wel een duurzame plek te krijgen. En die hebben we gevonden: project Wiele aan de Koenraadlaan in Eindhoven! Hier zal de lupine binnenkort voor nog meer kleur zorgen. Wiele is een samenwerking tussen wooncorporatie Woonbedrijf en gebiedsontwikkelaar SDK Vastgoed. In totaal worden hier 140 woningen (huur en koop) gerealiseerd in diverse prijsklassen.