21 februari 2020

5G-hub van KPN op Brainport Industries Campus

KPN opent een 5G-hub op Brainport Industries Campus (BIC). De hub zal dienst doen als demonstratieruimte om de technologie├źn te laten zien die dankzij 5G vooruitgeholpen worden. Er komt een nauwe samenwerking met de ook op BIC gevestigde High Tech Software Cluster. KPN heeft al meer 5G-hubs ingericht, dit is de eerste die zich richt op de maakindustrie.

Paul Cobben, KPNs sector developer Manufacturing & Commercial Lead 5G fieldlab: “In de hub op BIC kunnen we straks iedereen laten zien wat 5G binnenshuis kan doen voor technologie├źn als Virtual en Augmented Reality, maar ook voor automated guided vehicles en hoogwaardige 4K-camerabeelden. Het gaat daarbij niet alleen om snelheid, maar ook om precizie, bijvoorbeeld gerelateerd aan locatiebepaling. Hiermee kunnen we duidelijk maken wat de voordelen van 5G zijn in vergelijking met wifi.”

KPN heeft eerder 5G-hubs ingericht in onder meer Rotterdam (gericht op procesindustrie) en Helmond (automotive). Ook is er een samenwerking tussen KPN en TU Eindhoven rond onderzoek naar 5G-technologie en -toepassingen. “BIC wordt voor ons de plek om met onze relaties in gesprek te gaan over 5G in de maakindustrie, maar ook om te gaan proefdraaien: er is nog veel te ontdekken over de mogelijkheden van 5G, zeker in een gesloten omgeving.”

Voor Brainport Industries Campus is de komst van KPN een nieuwe stap in de creatie van de Fabriek van de Toekomst. Ferdinand Gremmen, directeur SDK Vastgoed (Volkerwessels) en verantwoordelijk voor BIC: “De 5G-hub is een nieuwe schakel in ons ecosysteem. Hiermee laten we onze aantrekkelijkheid zien voor innovatieve bedrijven als KPN, maar bieden we tegelijkertijd nieuwe mogelijkheden voor onze al aanwezige huurders. De Fabriek van de Toekomst wordt bepaald door een fijn samenspel van hardware, software en ondersteunende voorzieningen. Juist die combinatie maakt BIC onderscheidend.”