Vorm geven aan de stad

Journal

“Morgen begint met je ontwikkeling van vandaag.”

Iconisch wonen, dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Een iconisch project in het geval van Nieuw Bergen, is één kant van het verhaal. De andere kant gaat over drijfveren, groeien, uitdagingen overwinnen en de juiste keuzes op het juiste moment. Het verhaal van ontwikkelingsmanager Joep van Eijkeren begon al tijdens zijn studie Bouwkunde, waar de interesse in de gebouwde ruimte is ontstaan, ruimte met vorm en verhaal. Door de jaren heen heeft hij zich bij SDK Vastgoed getransformeerd tot iemand die aanvoelt wat de juiste toevoeging is aan een stuk stad waar je niet alleen wilt wonen, maar waar je wilt zijn.

Een transformatie van een gebied dat vraagt om verschillende eigenschappen: “Bij dit project kwamen grote hoeveelheden geduld, flexibiliteit en incasseringsvermogen kijken. Met alle kennis en kunde die je in de loop der tijd hebt verzameld, toewerken naar de grote finale. Zo heb ik het proces van de gebiedsontwikkeling van Nieuw Bergen ervaren. Volhouden tot het beste resultaat gehaald is, een mooie karaktereigenschap die SDK Vastgoed en ikzelf gemeen hebben. Een zeer complexe opgave, een gewaagd plan en een droom die uitkomt, dat maakt Nieuw Bergen iconisch voor ons.”

Door de huidige bewoners van het gebied te betrekken bij de ontwikkeling ontstaat er niet alleen iets dat duurzaam is in gebruik, maar dat ook een duurzame plek inneemt in de groeiambities van Eindhoven. Een stadsdeel verwezenlijken dat over 100 jaar nog steeds in zijn kracht staat. Een plek die niet anoniem opgaat in de massa, maar die een aantrekkingskracht heeft die de hele omgeving en bewoners naar een hoger niveau tilt. En daarmee iedereen die er woont en verblijft. Zo geven we de stad letterlijk de vorm die het verdient.