STRIJP-S

STRIJP-S

laagdrempelig gebied met een hoogwaardige uitstraling.

STRIJP-S

Broedkamer voor ondernemers.

STRIJP-S

STRIJP-S

laagdrempelig gebied met een hoogwaardige uitstraling.

STRIJP-S

Broedkamer voor ondernemers.

STRIJP-S

STRIJP-S

laagdrempelig gebied met een hoogwaardige uitstraling.

STRIJP-S

Broedkamer voor ondernemers.

PROJECTEN

Informatie Terug naar boven

In 2001 heeft Volkerwessels de uitgeschreven prijsvraag van Philips voor het terrein Strijp-S gewonnen. Deze visie is vertaald in een masterplan en geeft een integraal kader voor herontwikkeling van het gebied weer: de nieuwe identiteit.

 

Samen met Philips is de Gemeente Eindhoven en Volkerwessels een PPS-constructie overeengekomen ter waarborging van verantwoordelijkheden en de inzet van kennis en expertise. Diverse werkmaatschappijen zijn hiervoor namens Volkerwessels ingeschakeld, namelijk: SDK Vastgoed, Credo Integrale Planontwikkeling, Kondor Wessels Projecten, Aveco de Bondt. Dit heeft uitgemond in een definitief stedenbouwkundig plan + beeldregie.

 

In de komende jaren zal Philips Electronics Nederland B.V. het terrein Strijp S verlaten. Philips verhuist naar een andere locatie in de stad. Daarmee komt in een periode van 10 jaar een terrein van circa 27 hectare beschikbaar. Het terrein is helder gestructureerd, gebaseerd op functionele relaties tussen werkruimten voor research, ontwerp, productie en opslag. De verkeersruimte dient een efficiënte logistiek.

 

Binnen de heldere opbouw van het terrein treffen we enkele bijzondere objecten aan. De bijzonderheid betreft zowel constructief-architectonische aspecten als cultureelindustriële aspecten. De gebouwen herinneren aan de ontwikkeling van menige noviteit op het gebied van elektronica, voor zowel consumenten als het bedrijfsleven. Het gebied zal worden getransformeerd tot een stedelijk subcentrum met een gemengd programma van wonen, werken, cultuur en voorzieningen, een combinatie van bestaande en nieuwe gebouwen, een diversiteit in architectuur en kenmerkende, zorgvuldige vormgegeven openbare ruimten.


Project informatie

Gebiedsoppervlakte: 27 ha.
Woonruimte: ca. 2500 eenheden

Kantoor- en

commerciele

ruimten:

ca.130.000 m²
Voorzieningen: ca. 20.000 m²
Project voltooid: Eindfase 2020

 

 

Betrokken partijen

Grondexploitatie: Park Strijp Beheer B.V.*
Opstalontwikkeling VolkerWessels bedrijven
en exploitatie: Trudo
  Woonbedrijf
Stedenbouwkundige:

West 8 Urban Design &

Landscape Architectuur bv

Architect: Diversen

Verhuur/tijdelijke

opstallen:

Park Strijp Beheer, 040-2734469


* PPS tussen VolkerWessels en Gemeente Eindhoven

 

lees meer

BRONNEN
NIEUWS
STUUR DOOR

 

Kent u iemand voor wie dit

project interessant is? Laat het

hem of haar weten.