STADIONCOMPLEX HELMOND SPORT

STADIONCOMPLEX HELMOND SPORT

STADIONCOMPLEX HELMOND SPORT

PROJECTEN

Multifunctioneel Stadioncomplex Helmond Sport

Terug

 

Informatie

Foto's

Plattegrond

Informatie Terug naar boven

SDK Vastgoed is al geruime tijd actief in de gemeente Helmond. Sinds 2002 is SDK Vastgoed betrokken bij de ontwikkelingsmogelijkheden van het nieuwe stadion voor de betaalde voetbalorganisatie Helmond Sport. Dit omdat SDK Vastgoed ook een constructieve bijdrage wil leveren aan 'De Leefbare Stad'.

Dat resulteerde in een (stedenbouwkundige) visie van Buro West 8 uit Rotterdam (Prof. A. Geuze) die in 2005 heeft geleid tot het aangaan van een samenwerkingsovereenkomst met Helmond Sport.


Sinds de presentatie in 2004 aan het toenmalige College van B&W is Helmond Sport zeer actief in het vinden van een, voor alle partijen passende, locatie voor het nieuwe stadion. Medio 2009 heeft de Raad van de Gemeente haar voorkeur uitgesproken voor een locatie op Berkendonk, in het bijzonder de huidige zandopslaglocatie aan de Deurneseweg.

 

Gedacht wordt thans aan een nieuw basic stadion met de zo gewenste trainingsvelden vlak in de buurt. Dit multifunctionele stadion moet plaats gaan beiden aan circa 6500 toeschouwers. Naast brede maatschappelijke functies, zal het nieuwe complex zeer uitgebreide faciliteiten bieden voor de succesvolle jeugdopleiding. Verder zal deze accommodatie naar wens en behoefte ingezet worden voor alle activiteiten ten behoeve van de Helmondse gemeenschap en verdere regionale activiteiten.

 

lees meer