WESTFIELDS LOGISTICS

WESTFIELDS LOGISTICS

een ideale plek voor e-logistics

WESTFIELDS LOGISTICS

een gebouw van 88.000 m2, bestaande uit 3 units

WESTFIELDS LOGISTICS

WESTFIELDS LOGISTICS

moderne terminal van 27 hectare, gericht op grootschalige logistiek

WESTFIELDS LOGISTICS

unieke ligging tussen de Randstad, het Ruhrgebied en België

WESTFIELDS LOGISTICS

WESTFIELDS LOGISTICS

moderne terminal van 27 hectare

WESTFIELDS LOGISTICS

gericht op grootschalige logistiek

WESTFIELDS LOGISTICS

WESTFIELDS LOGISTICS

belangrijke logistieke functie voor de regio

WESTFIELDS LOGISTICS

zeer goede ontsluiting naar diverse snelwegen

PROJECTEN

Informatie Terug naar boven

SDK Vastgoed ontwikkelt in samenwerking met MG Real Estate en VolkerWessels Logistics Development het gebied Westfields Logistics. Het begrip "logistiek" is breed. En op Westfields Logistics is plaats voor veel. In het bijzonder is het een ideale plek voor e-logistics met alle pakketvervoerders in de directe omgeving. Aan de logistieke inrichting en de (af)handeling voor e-commerce zijn bijzondere voorwaarden verbonden. Voorwaarden waaraan op Westfields Logistics – als e-logistics sweet spot – volledig wordt voldaan.

 

Westfields Logistics is een gebouw van 88.000 m2, bestaande uit 3 units. Daarbij worden alle faciliteiten aangebracht die zorgen voor een perfect verloop van de noodzakelijke transportbewegingen. Nergens in de omgeving van Eindhoven zijn de mogelijkheden voor logistieke gebruikers zo uitgebreid, is de bereikbaarheid zo optimaal, zijn de verbindingen zo efficiënt en de mogelijkheden zo ruim.

 

In 2015 heeft SDK Vastgoed de gebiedsontwikkeling geïnitieerd samen met de Gemeente Oirschot en logistiek dienstverlener DPD. Aanleiding was het voornemen vanuit DPD om te komen tot een herhuisvesting van haar bedrijfsactiviteiten alsmede haar bijbehorende Benelux-hoofdkantoor. Samen met de zuidelijke percelen – zijnde Westfields Logistics bestemd voor derden – ontstaat een moderne terminal van 27 hectare gericht op grootschalige logistiek.

 

Het project is met recht een voorbeeld van anticiperend vermogen als het gaat om de veranderende vraag in de logistiek. Het gebied was tot voor kort bestemd voor reguliere kleinschalige bedrijvigheid. De gemeente Oirschot heeft als speerpunt om, daar waar mogelijk, bij te dragen aan de doorontwikkeling van Brainport. Op Westfields geeft men invulling en ruimte aan het feit dat grootschalige logistiek tot het DNA van Brainport behoort.

 

Westfields krijgt een belangrijke logistieke functie voor de regio. Het is een bijzonder interessante locatie met een unieke ligging tussen de Randstad, het Ruhrgebied en België, met een zeer goede ontsluiting naar diverse snelwegen. SDK Vastgoed heeft dan ook veel vertrouwen in de plek. Alle ingrediënten voor succes zijn aanwezig zoals de projectschaal, de uitstekende ontsluiting en de aanwezigheid van geschikt arbeidspotentieel.

 

Het bestemmingsplan is eind 2016 onherroepelijk geworden. Realisatie is voorzien voor de periode 2017-2018.

 

Projectinformatie

Ligging: Eindhovensedijk/Erica (Brainport Eindhoven - Oirschot)
Typologie: Grootschalige logistiek (perceel van minimaal 4,5 hectare)

 

Betrokken partijen

Ontwikkeling: SDK Vastgoed, MG Real Estate en VolkerWessels Logistics Development

 

lees meer

Westfields Logistics-video Terug naar boven