PALEISKWARTIER

PALEISKWARTIER

In het Paleiskwartier bepaalt u zelf hoe u wilt wonen

PALEISKWARTIER

Direct aan Centraal Station, loopafstand van binnenstad van ’s-Hertogenbosch.

PALEISKWARTIER

PALEISKWARTIER

In het Paleiskwartier bepaalt u zelf hoe u wilt wonen

PALEISKWARTIER

Direct aan Centraal Station, loopafstand van binnenstad van ’s-Hertogenbosch.

PALEISKWARTIER

PALEISKWARTIER

Direct aan Centraal Station, loopafstand van binnenstad van ’s-Hertogenbosch.

PALEISKWARTIER

In het Paleiskwartier bepaalt u zelf hoe u wilt wonen

PROJECTEN

Paleiskwartier

Terug

 

Informatie

Foto's

Plattegrond

Informatie Terug naar boven

Naast het Centraal Station 's-Hertogenbosch ligt een prachtig nieuw stuk binnenstad. Hier wordt gewerkt, gewoond en geleefd. Betaalbare luxueuze kantoorruimte, een stijlvol appartement, een riante penthouse of compact maisonnette, u vindt het in het Paleiskwartier.

 

Het Paleiskwartier is ontwikkeld op het voormalige bedrijventerrein De Wolfsdonken, nabij de historische binnenstad van 's-Hertogenbosch. Het gebied is herontwikkeld door BV Ontwikkelingsmaatschappij Paleiskwartier, een samenwerkingsverband tussen VolkerWessels, de gemeente 's-Hertogenbosch en de NIBC Bank.

 

Deze ‘intercitylocatie’ is ontworpen als gemengd woon- en werkgebied met appartementencomplexen, onderwijsinstellingen, kantoren en horeca. Daarnaast zijn er in het zuidelijk deel nog grote plannen voor een hotel, bioscoop en een ambachtelijke versmarkt.

 

Ligging
Het Paleiskwartier ligt op een geweldige locatie. Direct aan het Centraal Station, op loopafstand van de historische binnenstad van ’s-Hertogenbosch, op nog geen vier autominuten van de A2 en de A59 en grenzend aan de natuur van Het Bossche Broek en De Gement.

 

Wonen
In het Paleiskwartier bepaalt u zelf hoe u wilt wonen. Dynamisch of relaxed, groot of wat minder groot? In het Paleiskwartier vindt u stijlvolle nieuwbouw appartementen, riante penthouses en compacte studio’s en maisonnettes. Hier woont u comfortabel met winkels, cafés, restaurants en cultuur onder handbereik.

 

Werken
Kwaliteit, ligging en bereikbaarheid. Deze drie-eenheid maakt het Paleiskwartier tot een unieke werkomgeving. Grote én kleine succesvolle ondernemers houden kantoor in het Paleiskwartier. Het Paleiskwartier geeft ondernemen de ruimte.

 

Eten en drinken
Borrelen met buren of collega’s. Lunchen met zakenpartners of een diner voor twee. In Paleiskwartier is voor elke gelegenheid een geschikte horecagelegenheid te vinden.

 

Duurzaam
Paleiskwartier is één van Nederlands architectonisch mooiste wijken, waar duurzaamheid een grote rol speelt. Met in het hart van het Paleiskwartier de grootste zonneboiler van het land: het langgerekte waterbassin met onderliggende openbare parkeergarage.

 

De Paleisbrug
De Paleisbrug wordt 255 meter lang en 10,5 meter breed en brengt de wandelaar en fietser naar iets meer dan zeven meter hoogte tussen het Essentgebouw en Paleiskwartier. De brug krijgt volop borders voor fauna en er wordt een speciaal irrigatiesysteem voor de planten en bomen aangebracht. Voor de veiligheid krijgt de brug ook vloerverwarming. Beneden de 4 graden Celsius slaat de verwarming aan om gladheid te voorkomen. Strooien is daarmee overbodig, en goed voor het milieu. De brug is voorzien van een eigen koude- en warmte opslag (WKO). Zomers wordt de warmte die het staal door de zon krijgt, opgeslagen, om deze vervolgens in de winter weer af te staan. Hiermee sluit de brug goed aan bij de duurzame opzet van het Paleiskwartier. In de avond wordt de brug sprookjesachtig verlicht.

 

 

Projectinformatie

Gebiedsoppervlakte: Totaal 30ha
Woonruimte: Ca. 2000 eenheden
Kantoor- en werkruimten: Ca. 180.000 m²
Voorzieningen: Ca. 20.000 m²
Parkeerplaatsen: Ca. 5.000 eenheden 
planning voltooiing: 2022

 

Het Paleiskwartier bestaat uit 25 deelplannen voor wonen en werken. Voor een uitgebreid overzicht en meer projectinformatie, zie www.paleiskwartier.nl.

 

Betrokken partijen

Ontwikkelaar:* BV Ontwikkelingsmaatschappij Paleiskwartier
Gedelegeerd ontwikkelaar: SDK Vastgoed
Uitvoering: VolkerWessels
Architect: ieder bouwblok heeft haar eigen architect
Stedenbouwkundige: BDP. Khandekar
   

 

Paleiskwartier heeft een eigen makelaarsteam in het infocentrum aan de Hugo de Grootlaan 82 te 's-Hertogenbosch.

 

*Het Paleiskwartier is een ontwikkeling van BV Ontwikkelingsmaatschappij Paleiskwartier, een publiek-private samenwerking tussen Gemeente 's-Hertogenbosch, NIBC Bank NV en Kondor Wessels Projecten BV.

 

lees meer

BRONNEN
NIEUWS