PROJECTEN

OverBurght

Terug

 

Informatie

Foto's

Plattegrond

Informatie Terug naar boven

OverBurght, charme van toen, comfort van nu. In het centrum van Geldrop, waar in de 14de eeuw De Burght voor onderdak zorgde, wordt nieuwbouwplan overBurght gerealiseerd. Een locatie met een rijk verleden en een grote diversiteit in kwalitatief hoogstaande woningen.

Historie

OverBurght gaat een gevarieerd woningaanbod kennen, vormgegeven in een authentieke jaren ’20 architectuur die toch helemaal van deze tijd is. Op een locatie die een bijzonder nauwe relatie onderhoud met haar verleden. We tillen de legende van De Burght over de eeuwen heen. Vandaag staan we aan het begin van een nieuwe toekomst voor de plek waar ooit De Burght van de heren van Geldrop voor onderdak zorgde. Op deze locatie, waar het meer dan zeven eeuwen geleden al goed wonen was, is het dat vandaag nog steeds.

Locatie

Geldrop ligt strategisch op een steenworp afstand van Eindhoven en Helmond. Dichtbij de natuur van de Peel en de stabrechtse heide. Geldrop biedt een authentieke dorpse sfeer, met vele monumenten en de kleine Dommel die zich kronkelend een weg baant door het dorp. OverBurght heeft precies de juiste voorwaarden om uit te groeien tot een bijzondere aanvulling op het woningaanbod van Geldrop-Mierlo. In het centrum van Geldrop gesitueerd met alle voorzieningen op loopafstand en dichtbij diverse uitvalswegen. Het gebied biedt een leefbare opzet, veel ruimte en een diversiteit in kwalitatief hoogwaardige woningen.

Vijf woonconcepten

OverBurght kent vijf verschillende woonconcepten. In het hart van OverBurght schittert De Parel met een zeer gevarieerd aanbod, hier woont u aan de gracht in een grachtwoning, appartement of maisonnette. Hofstede en De Borch herbergen prachtige herenhuizen met tuin en stoere, compacte appartementen. Of kies voor een hoogwaardige patiowoning in Kortegaard of een herenhuis met royale tuin in Ravelijn. In dit brede scala van woontypen is telkens de architectuur van de jaren ‘20 vertaald naar nu. Strakke lijnen, tijdloos met een sterk karakter, een rustige uitstraling en een hoogwaardig afgewerkt openbaar gebied. OverBurght, waar verleden en heden elkaar ontmoeten.

 

Planning/uitgangspunt

Naar alle waarschijnlijkheid worden de eerste woningen eind 2009 opgeleverd, waarna een start kan worden gemaakt met het woonrijp maken van het terrein. Zoals de aanleg van het openbaar groen met meubilair, sfeervolle en veilige straatverlichting, de gracht met een 3-tal bruggen en een veilige speelplek voor kinderen. Het duurt dus niet lang meer voordat overBurght werkelijkheid wordt!

Wonen in overBurght kan nog steeds! Inmiddels zijn alle deelplannen in verkoop en is een groot deel van de woningen verkocht. Er zijn nog enkele appartementen en kavels beschikbaar. Zo zijn bijvoorbeeld in De Parel zijn nog enkele appartementen te koop.

 

Het overzicht van de beschikbare types staat op de website www.overburght.nl. Uiteraard zijn hier ook de laatste ontwikkelingen van het plan terug te vinden.

 

Huren

Geïnteresseerd in een huurwoning uit de Hofstede of een huurappartement van de Parel? U kunt zich kosteloos en vrijblijvend inschrijven bij Woonbedrijf voor een huurwoning uit deze fases: Hofstede en de Parel. Ongeveer drie maanden voor de oplevering start de verhuur. Geïnteresseerden kunnen dan reageren op de woningen. De start van de verhuur zal op een later tijdstip ook via advertenties in verschillende dagbladen en op de website www.overburght.nl/ aangekondigd worden.

 

Inschrijven huurwoning Woonbedrijf:

Telefoon: 040-2434343

www.woonbedrijf.nl: volg de stappen: ‘over Woonbedrijf', rubriek ‘nieuws en archief'

 

Project informatie

Ligging: Stedelijke omgeving omringt door de natuur van de Peel en het Dommelgebied
   
Woningtype: De Parel: appartementen, grachtwoningen, maisonnettes
  Hofstede: herenhuizen, appartementen
  De Borch: herenhuizen, appartementen
  Ravelijn: herenhuizen
  Kortegaard: patiowoning
   
Start verkoop: De Parel: nu in verkoop
  Kortegaard: nu in verkoop
  Ravelijn: nu in verkoop
  De Borch: nu in verkoop
  Hofstede: nu in verkoop
   
Prijzen v.o.n.: De Parel: vanaf € 230.000
  Kortegaard vanaf € 355.000
  Ravelijn: vanaf € 240.000
  De Borch: vanaf € 155.000
  Hofstede: vanaf € 155.000
   

 

Betrokken partijen

Ontwikkelaar: V.o.f. overBurght*
Uitvoering: Stam + De Koning Bouw bv
  Adriaans Bouwgroep
Architecten: INBO Eindhoven
  Molenaar & van Winden Architecten
Makelaars: Ed Willems Makelaardij, 040-2146570
  Duterloo Makelaardij, 040-2853948
Corporatie Woonbedrijf, 040-2434343


* V.o.f. overBurght is een samenwerking tussen SDK Vastgoed en Adriaans Bouwgroep.