DE BAKERMAT

TEAM B - THE SKETCH

DE BAKERMAT

TEAM B - HOUSE UP!

DE BAKERMAT

DE BAKERMAT

gebouwd op het verleden

DE BAKERMAT

thuis van het heden

DE BAKERMAT

DE BAKERMAT

design gaat hand-in-hand met architectuur

DE BAKERMAT

een markant ontwerp, een in het oog springende locatie en een authentiek verhaal

PROJECTEN

Informatie Terug naar boven

15-06-2015

 

De Bakermat ligt direct binnen de centrumring van Eindhoven op de hoek van de Marconilaan, Boschdijk en Johannes van der Waalsweg. Waar De Bakermat gebouwd zal worden, staat voor veel Eindhovenaren bekend als de plek waar voorheen de Auto Lichtstad-garage stond. Dagelijks passeren duizenden mensen deze rauwe in het oog springende plek. De locatie laat zich vooralsnog kenmerken als onontgonnen.

 

Met een markant ontwerp, een in het oog springende locatie en een authentiek verhaal heeft De Bakermat het in zich om een (steden)bouwkundig icoon te worden. Er is in dat kader door SDK Vastgoed een zeer bijzondere maar tegelijkertijd vanzelfsprekende samenwerking gesmeed tussen Maarten Baas aan de ene kant en Van Aken Architecten aan de andere. Ontwerpers van formaat, die affiniteit hebben met de opgave en Eindhoven in het DNA.

 

Design gaat hand-in-hand met architectuur. Binnen Van Aken Architecten zijn een tweetal internationale ontwerpteams onder auspiciën van Maarten Baas, op basis van een niet alledaags proces, aan de slag geweest. De interne ontwerpcompetitie die hierdoor ontstond besloeg een periode van drie maanden. Het parallel 'paren' van de ontwerpteams met Maarten Baas zorgde voor twee verschillende eindresultaten, zowel qua architectuur als design. Beide met 'tijd' als thema.

 

Hoewel lastig, is er een keuze gemaakt door onder andere de inwoners van Eindhoven. Tijdens de DDW2015 zijn we naar buiten getreden met het winnende ontwerp 'The Sketch'.

 

De realisatie van De Bakermat zal in oktober 2019 aanvangen door aannemer Stam+De Koning. Syntrus Achmea heeft 'De Bakermat' aangekocht en zal de 235 appartementen vanaf 2022 gaan verhuren.

 

Projectinformatie

Ligging: centrum stedelijk
Woningtypologieën: 235 appartementen, drie commerciële ruimtes, parkeerkelder
Start bouw: oktober 2019
Verwachte oplevering: zomer 2022
Prijzen v.o.n.: verhuur door Syntrus Achmea

 

Betrokken partijen

Ontwikkelaar/opdrachtgever: SDK Vastgoed
Architect: Architectenbureau Van Aken/Maarten Baas
Uitvoering: Stam + De Koning Bouw BV
Makelaar: nader te bepalen

 

lees meer