CRUYDTKAMER

CRUYDTKAMER

Alle woningen nodigen het buiten naar binnen te komen, of nemen het binnen mee naar buiten. Afhankelijk van het gezichtspunt.

CRUYDTKAMER

CRUYDTKAMER

Dit deel van Meerhoven onderscheidt zich door opmerkelijke aanwezigheid van bos, natuur en ruimte, maar ook door de unieke opzet.

PROJECTEN

Informatie Terug naar boven

Waterrijk is de naam van het laatste woongebied van de Vinex Meerhoven: de nieuwe wijk ten westen van Eindhoven die uiteindelijk 12.000 bewoners zal tellen. Waterrijk grenst aan de nieuwe wijken van Veldhoven, aan het Parkforum en aan Meerland, waar het nieuwe centrum Meerrijk wordt gebouwd met woningen, winkels, scholen, horeca en sport- en ontspanningsmogelijkheden.

In Waterrijk verrijzen de komende jaren zo’n 900 woningen, waaronder deze uniek gelegen 41 vrijstaande en geschakelde woningen, onder de naam Cruydtkamer.

 

De situatie

De lommerrijke omgeving van Waterrijk bestaat al langer dan vandaag en laat de bewoners van straks profiteren van volwassen flora en fauna. De landschappelijke kamers van Waterrijk zullen grenzen aan de bestaande Brink of aan de autovrije boomgaarden. De stedelijke kamers worden binnenstebuiten gekeerde stadsblokken, met rondom naar buiten kijkende tuinen en in het midden verkeersvrije, groene pleinen. Verder naar buiten treft u het centrale Parkplein, de Avenue en de Brink en allerlei voorzieningen zoals basisscholen, kinderdagverblijven, winkelcentra en meer.

 

Het plan

Cruydtkamer kent vijf woningtypes, verdeeld over 41 woningen in vrijstaande vorm, tweekappers en vrijstaand geschakeld. Alle woningen hebben aan de achterzijde parkeerruimte, wat garant staat voor maximale kindvriendelijkheid, rust en privacy aan de boomgaard. De algemene stijl van het woningpalet laat zich het beste omschrijven door de begrippen minimalistische maar rijke architectuur, kunstzinnige bouw, licht- en ruimtespellen, een sterke relatie tussen binnen en buiten en een originele woonbeleving.

 

Stedenbouwkundige visie

Waterrijk wordt een echt groene woonwijk met sterke woonmilieus. De bestaande landschappelijke structuren en bebossing die nu al aanwezig zijn in het gebied worden zoveel mogelijk gehandhaafd en waar mogelijk nog versterkt. Zo zullen bijvoorbeeld de camouflage bossen rondom de voormalige tankoefenbanen van defensie in het gebied grotendeels worden geïntegreerd. Ook zal het centrale park van Meerhoven direct worden gekoppeld aan Waterrijk, waardoor een parklandschap ontstaat waarbij het wonen samengaat en versmelt met het landschap. Het groene karakter van Waterrijk wordt verder versterkt door de hoeveelheid verhardingen op een slimme wijze te minimaliseren ten gunste van het groen.

Door het bestaande groen zal Waterrijk op een logische wijze worden onderverdeeld in een aantal buurten. De woningen worden grotendeels ondergebracht in zogeheten woonhoven. Deze hoven zorgen voor een geborgen woonmilieu en voor ruimtelijke en sociale samenhang. De traditionele straten worden omgevormd tot kindvriendelijke speelpleinen. Met een zorgvuldige uitwerking van de visie zal Waterrijk gaan behoren tot een gewaardeerde stadswijk van Eindhoven.

 

Project informatie

Ligging: Groen en stedelijk
Woningtypen: Geschakelde woningen
  Vrijstaande woningen
  Tweekappers
Start verkoop: N.t.b.
Prijzen v.o.n.: N.t.b.

 

Betrokken partijen

Ontwikkelaars*:

SDK Vastgoed

  AM Wonen bv
Uitvoering: Aannemersbedrijf Van de Ven
Architect:

Grosfeld van der Velde Architecten

Makelaars: Van Santvoort Makelaars: 040-2692530
  Duterloo Makelaardij: 0492-474474


* Cruydtkamer in Waterrijk is een samenwerkingsverband tussen SDK Vastgoed bv en AM Wonen bv en is onderdeel van Vinexlocatie Meerhoven.

 

lees meer

Woningtypen Terug naar boven

Woningtype 1; Fonteincruydt heeft een elementair karakter en een extra breed  uitzicht. De erfafscheidingen en de berging zijn opgenomen in de architectuur. Er is zowel een terrasmogelijkheid aan de boomgaardzijde als een patioachtige binnentuin achter. De entree ligt zo'n zeven meter voor de grens, wat een extra breed uitzicht op de boomgaard geeft. De lange gevel, die van de woonruimte doorloopt naar buiten, verenigt interieur met exterieur. Deze woning heeft drie (en optioneel vier) slaapkamers.

 

Alle woningen nodigen het buiten uit naar binnen te komen, of nemen het binnen mee naar buiten, afhankelijk van het gezichtspunt.

 

 

Woningtype 2; Lepelcruydt heeft een rijzend karakter. De woning is tweezijdig georiënteerd: de woonkamer ligt aan de boomgaard en eetkamer en keuken liggen aan de achtertuin. Dit woningtype heeft functionele extra opties. Zo kan de berging achter worden geplaatst en zo de keuken worden uitgebreid, de begane grond en verdieping worden uitgebreid. Zo wordt wonen aan de tuinzijde ook mogelijk en kunnen er meer slaapkamers gecreëerd worden: vier in plaats van drie.

 

Het ene seizoen eet u in de voortuin, het andere seizoen in de achtertuin. Zelfs de plaats van de eetkamer kunt u aanpassen aan het jaargetijde.

 

 

Woningtype 3; Dottercruydt bestaat uit een synthese van volumes. Deze woning doet het vooral goed als hoekwoning, omdat de erfafscheiding en berging beide zijn opgenomen in de architectuur. De woning is tweezijdig georiënteerd; bewoners kunnen kiezen aan welke zijde ze de woonkamer of de keuken plaatsen. Achter ligt een patioachtige tuin die kan worden uitgebreid met bijvoorbeeld een werkkamer of een extra slaapkamer.

 

De facilitaire ruimtes liggen bij geen van de woningen aan de buitenkant, maar juist in het centrum van de woning, wat de verblijfskwaliteit aan weerszijden ten goede komt.

 

 

Woningtype 4; Ruyterscruydt is een tweekapper en als sculptuur vormgegeven. De entree ligt aan de langsgevel, wat zowel aan de boomgaard als aan de tuin leefmogelijkheden geeft. De inpandige berging kan optioneel ook achterop het kavel worden geplaatst. Dan ontstaan er voor en achter gelijke ruimtes. De eerste verdieping kan aan de kant van het terras worden uitgebreid; dan telt de woning maar liefst zeven slaapkamers. In dit geval kan er op de tweede verdieping een terras worden aangelegd.

 

De boomgaard is onderdeel van de tuin, met een ruimere groenbeleving als resultaat.

 

 

Woningtype 5; Pijlcruydt is een vrijstaande woning die als één stevig gebouw in het stedenbouwkundig plan staat. De tuin ligt om de woning heen. Aan de langsgevel van de woning ligt ook het terras (optioneel). De woning kan met een slaapkamer worden uitgebreid tot vier slaapkamers. Ook is het optioneel mogelijk de inpandige berging te verplaatsen naar de achterzijde van het kavel, zodat er ruimte komt voor

bijvoorbeeld een werkkamer of een grotere keuken.

 

De woningen verspringen aan de straat, met lucht in het woninglandschap als aangenaam resultaat.