STEELEILAND

RUSTIG SCHIEREILAND

Een autoluwe wijk, omgeven door de Roer. Een unieke en herkenbare plek.

STEELEILAND

OPMERKELIJKE ARCHITECTUUR

Geïnspireerd op de voormalige bedrijvigheid in het gebied, met een enorme diversiteit.

STEELEILAND

OPMERKELIJKE ARCHITECTUUR

Geïnspireerd op de voormalige bedrijvigheid in het gebied, met een enorme diversiteit.

STEELEILAND

RUSTIG SCHIEREILAND

Een autoluwe wijk, omgeven door de Roer. Een unieke en herkenbare plek.

PROJECTEN

Informatie Terug naar boven

Verstopt op een unieke locatie
Een autoluwe woonomgeving, afgeschermd door de Roer, middenin het groen én in hartje Roermond: dat is de verborgen oase van patiobungalows die Steeleiland heet. Het is hier heerlijk thuiskomen op een steenworp afstand van het centrum. De toegangsbrug verbindt Steeleiland met de binnenstad, het park en een aantal schitterende natuur- en recreatiegebieden in de omgeving.

 

Keuzevrijheid voor vele doelgroepen
De eigentijdse baksteenarchitectuur en het speelse daklandschap geven Steeleiland een eigenzinnig karakter. De 23 luxe, comfortabele en gelijkvloerse woningen bieden een enorme flexibiliteit, wat de woningen geschikt maakt voor vele doelgroepen. Naast complete woningen op de begane grond zijn er bijvoorbeeld ook slaapkamer gecreëerd op de eerste verdieping. In de vrijstaande en geschakelde woningen van Steeleiland was veel keuzevrijheid. Een kleine, middelgrote of grote opbouw, koken met zicht op de achtertuin of juist op de straat: alles kon gekozen worden. De woningen zijn luxe afgewerkt, van keuken en sanitair tot vloerverwarming en stompe deuren. Daarnaast hebben de woningen op Steeleiland een optimale – en dus zuinige – energiehuishouding.

 

Alles dichtbij
Het eiland is bereikbaar via een toegangsbrug. Met de auto rijdt u via voorstad Sint Jacob de deelwijk binnen. Als u met de fiets of te voet richting stadspark Akcros of het stadscentrum van Roermond wilt, neem dan het andere bruggetje: Klein Hellegat. Vanaf Steeleiland bent u dus zo 'aan land'.


Extra informatie
Steeleiland is reeds gerealiseerd en opgeleverd. In november 2017 start de verkoop tien patiowoningen in Lindanus Zuid, een ander deelplan binnen Roerdelta.

 

Projectinformatie

Ligging: stedelijke omgeving
Woningtype: patiobungalows
Opgeleverd: 2013-2017

 

Betrokken partijen

Ontwikkelaar: SDK Vastgoed
Architect: Engelman architecten
Uitvoering: Aannemersbedrijf Jongen-Meulen
Stedenbouwkundig plan: Palmbout Urban Landscapes

 

lees meer

'Alles over Wonen'-video Terug naar boven

 

<widget> <id>3484</id> <onload>onLoadMoviePlayer()</onload> </widget>