OVERBURGHT HOFSTEDE

OVERBURGHT HOFSTEDE

Hofstede vormt samen met De Borch de fraaie westvleugel van overBurght.

OVERBURGHT HOFSTEDE

Riante herenhuizen met voor- en achtertuin en compacte appartementen.

OVERBURGHT HOFSTEDE

OVERBURGHT HOFSTEDE

Hofstede vormt samen met De Borch de fraaie westvleugel van overBurght.

OVERBURGHT HOFSTEDE

Riante herenhuizen met voor- en achtertuin en compacte appartementen.

PROJECTEN

OverBurght - Hofstede

Terug

 

Informatie

Foto's

Plattegrond

Informatie Terug naar boven

OverBurght, charme van toen, comfort van nu. In het centrum van Geldrop, waar in de 14de eeuw De Burght voor onderdak zorgde, wordt nieuwbouwplan overBurght gerealiseerd. Een locatie met een rijk verleden en een grote diversiteit in kwalitatief hoogstaande woningen.

 

OverBurght bestaat uit de deelplannen De Borch, De Parel, Hofstede, Kortegaard en Ravelijn.


Historie

OverBurght gaat een gevarieerd woningaanbod kennen, vormgegeven in een authentieke jaren ’20 architectuur die toch helemaal van deze tijd is. Op een locatie die een bijzonder nauwe relatie onderhoud met haar verleden. We tillen de legende van De Burght over de eeuwen heen. Vandaag staan we aan het begin van een nieuwe toekomst voor de plek waar ooit De Burght van de heren van Geldrop voor onderdak zorgde. Op deze locatie, waar het meer dan zeven eeuwen geleden al goed wonen was, is het dat vandaag nog steeds.

Locatie

Geldrop ligt strategisch op een steenworp afstand van Eindhoven en Helmond. Dichtbij de natuur van de Peel en de stabrechtse heide. Geldrop biedt een authentieke dorpse sfeer, met vele monumenten en de kleine Dommel die zich kronkelend een weg baant door het dorp. OverBurght heeft precies de juiste voorwaarden om uit te groeien tot een bijzondere aanvulling op het woningaanbod van Geldrop-Mierlo. In het centrum van Geldrop gesitueerd met alle voorzieningen op loopafstand en dichtbij diverse uitvalswegen. Het gebied biedt een leefbare opzet, veel ruimte en een diversiteit in kwalitatief hoogwaardige woningen.

 

Hofstede

Hofstede vormt samen met De Borch de fraaie westvleugel van het plan. Hier zijn in totaal 32 riante herenhuizen met voor- en achtertuin en 11 compacte appartementen gerealiseerd. Hofstede biedt dezelfde comfortabele herenhuizen als Ravelijn en De Borch.

 

Planning/uitgangspunt

Alle woningen zijn opgeleverd. De aanleg van het openbaar groen met meubilair, sfeervolle en veilige straatverlichting, de gracht met een 3-tal bruggen en een veilige speelplek voor kinderen is ook gereed.

 

Wonen in overBurght kan nog steeds! Inmiddels zijn alle deelplannen gerealiseerd en zijn bijna alle woningen verkocht. Er zijn nog enkele appartementen en één kavel beschikbaar.

 

Het overzicht van de beschikbare types staat op de website www.overburght.nl. Uiteraard zijn hier ook de laatste ontwikkelingen van het plan terug te vinden.

 

Project informatie

Ligging:

Stedelijke omgeving omringt door

de natuur van de Peel en
het Dommelgebied

Woningtype: Herenhuizen en appartementen
Oplevering: Reeds opgeleverd

 

Betrokken partijen

Ontwikkelaar: V.o.f. overBurght*
Uitvoering: Bouwcombinatie overBurght**
Architect: INBO Eindhoven


* V.o.f. overBurght is een samenwerking tussen SDK Vastgoed en Adriaans Bouwgroep bv

** Bouwcombinatie overBurght is een samenwerking tussen Stam + De Koning Bouw bv en Adriaans Bouwgroep bv

 

lees meer

BRONNEN
NIEUWS
STUUR DOOR

 

Kent u iemand voor wie dit

project interessant is? Laat het

hem of haar weten.