CLARISSENHOF

CLARISSENHOF

geïnspireerd op de architectuur van verdwenen kloosters

CLARISSENHOF

spannende mix van oud en nieuw

CLARISSENHOF

CLARISSENHOF

buiten wonen, midden in de binnenstad

CLARISSENHOF

lofts, grondgebonden woningen en ruime dakappartementen

CLARISSENHOF

CLARISSENHOF

In Clarissenhof komt alles samen

CLARISSENHOF

Rust en leven, de stad en groen, jong en oud, historie en moderne architectuur

CLARISSENHOF

CLARISSENHOF

op een minuut lopen van het station en vlakbij het centrum

CLARISSENHOF

een oase van rust

CLARISSENHOF

CLARISSENHOF

voorzien van een complete keuken, een badkamer en een vloerverwarmingssysteem

CLARISSENHOF

strakke lijnen en klassieke boogramen wisselen elkaar af

PROJECTEN

Informatie Terug naar boven

In Clarissenhof komt alles samen. Rust en leven, de stad en groen, jong en oud, historie en moderne architectuur. Gelegen op een minuut lopen van het station en vlak bij het centrum is het een oase van rust. Wonen in Clarissenhof voelt daardoor als buiten wonen, midden in de binnenstad. Het aanbod varieert van lofts tot grondgebonden woningen en ruime dakappartementen. Alle woningen zijn voorzien van een complete keuken, een badkamer en een vloerverwarmingssysteem dat ook kan koelen.

 

Clarissenhof wordt gerealiseerd in twee fases. De eerste fase bestaat uit circa 339 woningen, waaronder 116 woningen die in het sociale huursegment zullen worden aangeboden. Dit betreft zowel appartementen als alle grondgebonden woningen. De rest van het aanbod betreft fraaie koopappartementen, deze variëren in grootte van 30m2 tot en met 107 m2. Fase 1 is inmiddels helemaal verkocht.

 

De omgeving
Clarissenhof bevindt zich in de Spoorzone vlak ten zuiden van de wijk Theresia. Vanwege de centrale ligging op één minuut loopafstand van Station zijn naast een goede bereikbaarheid ook goede winkelvoorzieningen, sportvoorzieningen, uitgaansgelegenheden en musea binnen handbereik.

 

Via de passage onder het spoor loop je vanuit Clarissenhof zo de Tilburgse binnenstad in. Bovendien is in Spoorzone 013 van alles te beleven. Bijzondere eettentjes en cafés schieten er als paddenstoelen uit de grond. De Houtloods is de plek voor een gezellige borrel, je kennis verrijken of flexwerken kan in de nieuwe bibliotheek. Als bewoner van Clarissenhof hoef je je dus geen moment te vervelen.

 

Door de gunstige ligging van Tilburg bent u met het openbaar vervoer binnen een kwartier in 's-Hertogenbosch of Eindhoven, dat is in sommige gevallen zowel sneller als goedkoper dan met de auto. Over uw auto hoeft u zich geen zorgen te maken, deze kunt u veilig stallen in de Clarissenhof parkeergarage.

 

Architectuur
Net als Spoorzone 013 biedt ook Clarissenhof een spannende mix van oud en nieuw. De bebouwing in Clarissenhof is namelijk geïnspireerd op de architectuur van verdwenen kloosters. Strakke lijnen en klassieke boogramen wisselen elkaar af. Door de groene inrichting en uitstraling van het plan voelt Clarissenhof echt als buiten wonen in de binnenstad. Door de veelzijdigheid voelt iedereen zich hier thuis, van geboren Tilburger tot expat, van student tot gezin.

 

Projectinformatie

Ligging: stedelijk
Woningtype: 339 woningen:  grondgebonden & appartement
Start verkoop: 2015
Opgeleverd: april 2018
Prijzen v.o.n.: vanaf € 149.000,- v.o.n.

 

Betrokken partijen

Ontwikkelaar/opdrachtgever: Werkplaats Ontwikkelingsbedrijf BV
Gedelegeerd ontwikkelaar: SDK Vastgoed BV
Architect: Dok Architecten
Uitvoering: Van de Ven Bouw en Ontwikkeling
Stedenbouwkundige: Dok Architecten & BDP.khandekar
Makelaar: Clarissenhof Makelaars (013–5426159)

 

lees meer

Video - Clarissenhof op hoogte Terug naar boven

App - 3D-viewer Terug naar boven

Loop met deze app rond door Clarissenhof. Zowel voor iOS- als voor Android-smartphones:

 

 

Dit YouTube-filmpje geeft uitleg hoe de app te gebruiken.