BISSCHOP LINDANUSSINGEL ZUID

Een wijk voor iedereen

BISSCHOP LINDANUSSINGEL ZUID

Het nieuwe kloppend hart van een mooie Bourgondische stad

BISSCHOP LINDANUSSINGEL ZUID

Wonen op loopafstand van centrum Roermond

PROJECTEN

Informatie Terug naar boven

Bisschop Lindanussingel Zuid is het zuidelijkste deelplan van Roerdelta en is omgeven door veel groen en water. Roerdelta is prachtig gelegen tussen de historische binnenstad van Roermond en de rivieren Maas en Roer. Het voormalige industrieterrein is een perfecte uitbreidingslocatie voor een nieuw stadsdeel. Het gebied bestaat uit twee fases met meerdere deelgebieden met diverse identiteiten.

 

Lindanussingel Zuid bestaat in totaal uit 71 woningen. De op deze pagina beschreven fase 1 omvat 27 eengezinswoningen, deze zijn allemaal reeds verkocht en gerealiseerd. Fase 2 omvat een kleinschalig appartementengebouw, genaamd Ruralis, prachtig gelegen aan de Roer. Meer informatie hierover vindt u op de aparte projectpagina Ruralis. Fase 3 van dit deelplan bestaat uit tien patiobungalows. Fase 4 bestaat uit negentien appartementen. Deze zijn nu in ontwikkeling.

 

Het veelzijdige karakter van dit deelplan biedt een scala aan mogelijkheden, een wijk voor iedereen. De plek waarmee de stad Roermond weer een gezicht aan het water krijgt. Het nieuwe kloppend hart van een mooie Bourgondische stad.

 

De eerste fase van Roerdelta kent een zestal deelgebieden, allen gelegen tussen de Roer en de binnenstad waar ongeveer 350 woningen worden gerealiseerd. Centraal in de eerste fase ligt het nieuwe stadspark Akcros van maar liefst 3 hectare groot. De ECI-cultuurfabriek, gelegen op Steeleiland, vervult een centrale rol in Roerdelta en is het nieuwe culturele hart van Roermond. De tweede fase van Roerdelta ligt tussen de Roer en de Maas en geeft met zo'n 400 woningen invulling aan het begrip 'wonen aan het water'.

 

 

Projectinformatie Fase 1

Ligging:

Stedelijk gelegen, nabij centrum

Woningtype: 27 rij-, hoekwoningen (eengezinswoningen)
Oplevering: voorjaar 2015

 

Betrokken partijen

Ontwikkelaar: Roerdelta Projectontwikkelingsmaatschappij B.V.
Architect: architektenburo snijders en van stekelenburg
Uitvoering: Jongen-Meulen
Stedenb.k. plan: Palmbout Urban Landscapes

 

lees meer

'Alles over Wonen'-video Terug naar boven

 

<widget> <id>3484</id> <onload>onLoadMoviePlayer()</onload> </widget>