DE BRABANDER

onderdeel van de 'Stadscampus'

DE BRABANDER

in het centrum van de Spoorzone

DE BRABANDER

gelegen aan een intiem binnenplein

DE BRABANDER

waar gebruikers, bezoekers & bewoners elkaar ontmoeten

DE BRABANDER

zeventien bouwlagen

DE BRABANDER

162 appartementen op een verhoogde plint

NIEUWS

25-03-2020Terug

Aanneemovereenkomst voor De Brabander getekend

 

Informatie

Foto's

Informatie Terug naar boven

Werkplaats Ontwikkelingsbedrijf en Van de Ven Bouw en Ontwikkeling tekenen overeenkomst voor De Brabander
 

In deze meer dan vreemde tijden is er ook positief nieuws te melden. Niet met een gezamenlijk tekenmoment, maar op afstand, is op 24 maart de aanneemovereenkomst voor De Brabander getekend tussen de Werkplaats Ontwikkelingsbedrijf (WOB) en Van de Ven Bouw en Ontwikkeling (onderdeel van VolkerWessels). SDK Vastgoed (VolkerWessels) is namens de WOB de gedelegeerd (gebieds)ontwikkelaar van de Spoorzone Tilburg en betrokken bij De Brabander. Het gaat om de bouw van 162 huurappartementen op een plint met twee commerciële ruimtes. Tevens is er een kelder voorzien met 100 bergingen. Het gehele project is verkocht aan een belegger.

 

Mark Janssens, MT-lid SDK Vastgoed, is erg blij met deze overeenkomst. "Op deze prominente plek direct aan het station Tilburg is het gelukt om een prachtig gebouw te ontwikkelen wat een fantastische aanvulling is voor de Spoorzone. Dit in samenwerking met de architect HappelCornelisseVerhoeven. De woningen passen volledig in de vraag van middel dure huurwoningen voor de stad Tilburg. De Brabander is een duurzaam gebouw met verwarming en koeling middels een WKO-systeem en zonnepanelen op het dak."

 

De Brabander vormt samen met het in aanbouw zijde naastgelegen kantoorgebouw Plan-t en het nog te ontwikkelen Traverse-gebouw; 'de Stadscampus'. De drie volumes definiëren samen met de westelijk gelegen LocHal een nieuw, informeel en intiem binnenplein waar gebruikers, bezoekers en bewoners van de omliggende gebouwen elkaar kunnen ontmoeten.

 

Naar verwachting wordt begin juni dit jaar gestart met de bouw.