DE BAKERMAT

TEAM B - HOUSE UP!

DE BAKERMAT

DE BAKERMAT

design gaat hand-in-hand met architectuur

DE BAKERMAT

een markant ontwerp, een in het oog springende locatie en een authentiek verhaal

DE BAKERMAT

TEAM B - THE SKETCH

DE BAKERMAT

DE BAKERMAT

gebouwd op het verleden

DE BAKERMAT

thuis van het heden

NIEUWS

18-02-2020Terug

Duurzame warmte voor De Bakermat in Eindhoven

 

Informatie

Artist impression

Informatie Terug naar boven

Ennatuurlijk en gebiedsontwikkelaar SDK Vastgoed (VolkerWessels) tekenen de overeenkomst voor het leveren van duurzame warmte aan het nieuwbouwproject De Bakermat in Eindhoven.

 

Schoner Eindhoven
De Bakermat wordt aangesloten op de biomassacentrale in Strijp-T waarmee er een belangrijke bijdrage geleverd word aan de verduurzaming van Eindhoven. Ennatuurlijk levert momenteel warmte aan ruim 3.000 gezinnen en 35 bedrijven in Eindhoven en zorgt met deze samenwerking voor een forse uitbreiding van haar leveringsgebied.

 

SDK Vastgoed is verheugd met de uitbreiding van voornoemd warmtenet. "Naast het realiseren van een bijzonder architectonisch markeerpunt bij een van de belangrijkste entrees van de binnenstad, willen wij met deze samenwerking ook een bijdrage leveren aan een duurzamer en schoner Eindhoven," aldus Ontwikkelingsmanager Tom van Loo van SDK Vastgoed.

 

Op dit moment wordt het complex gerealiseerd op de hoek van de Marconilaan, de Boschdijk en Johannes van der Waalsweg. Het gebouw zal bestaan uit 235 appartementen en drie commerciële ruimten, verdeeld over twee bouwblokken.

 

De 235 woningen zijn recent door SDK Vastgoed verkocht aan Achmea Dutch Residential Fund en bestaan uit zowel twee- als driekamerappartementen. Voor de huurders komt er een mobiliteitsplan met een garandeerde beschikbaarheid over elektrische deelauto's en -fietsen. Hierdoor is het aantal parkeerplaatsen voor eigen auto's gelimiteerd, mede door de directe aanwezigheid van hoogwaardig openbaar vervoer. Vanwege het duurzame karakter en de ligging van het complex is besloten om De Bakermat aan te sluiten op het warmtenet van Ennatuurlijk. Naar verwachting wordt De Bakermat eind 2021 opgeleverd.

Artist impression Terug naar boven