SPOORZONE

SPOORZONE

Eén van de grotere binnenstedelijke gebiedsontwikkelingen in Nederland.

SPOORZONE

Diverse woningtypen voor diverse doelgroepen.

SPOORZONE

SPOORZONE

Eén van de grotere binnenstedelijke gebiedsontwikkelingen in Nederland.

SPOORZONE

Diverse woningtypen voor diverse doelgroepen.

SPOORZONE

HOUTLOODS - SPOORZONE

uit 1867: het oudste gebouw van de voormalige NS-Werkplaats

HOUTLOODS - SPOORZONE

getransformeerd tot een multifunctioneel gebouw met kantoren, informatiecentrum én horeca

NIEUWS

09-10-2017Terug

Nieuwe huid voor de LocHal

 

Informatie

Foto

Informatie Terug naar boven

Het hart van de Tilburgse Spoorzone wordt door SDK Vastgoed samen met de gemeente Tilburg gerevitaliseerd, vernieuwd en herontdekt. Met sprekende (bijna) gerealiseerde projecten als de Houtloods en Clarissenhof, waarvan de eerste appartementen nog in 2017 worden opgeleverd. Prominent in dit hart wordt het geraamte van de LocHal steeds verder zichtbaar. Beetje bij beetje wordt het gebouw voorzien van haar nieuwe huid om uiteindelijk gevuld te worden met interessante functies als de Bibliotheek Nieuwe Stijl, de Kunstbalie, BKKC en Seats2Meet. De LocHal wordt een plek waar alles en iedereen samenkomt: leren en studeren, ondernemen en onderzoeken, ontmoeten en vergaderen, creëren en innoveren, exposeren en presenteren.

 

Nu nog onzichtbaar maar daarmee niet minder belangrijk zijn de nieuwbouwprojecten rondom deze LocHal; direct aan het Burgemeester Stekelenburgplein vindt het innovatieve werkgebouw Plan-t haar plek. Refererend aan de historie brengt het haar toekomstige gebruikers alle flexibiliteit, comfort en duurzaamheid die voor een gebouw gericht op de toekomst, onmisbaar is. De verhuur is gestart!
Kijk voor meer informatie op www.plan-t.nl.

 

Naast Plan-t, op de hoek met de Burg. Brokxlaan, verrijst een onderscheidend woongebouw met commerciële plint. Tezamen met de openbare, publieke plint van Plan-t, gevuld met kwalitatief hoogwaardige horeca en andere voor de bezoeker, passant, professional en bewoner passende functies, zorgen deze voor een nog levendiger Stationsplein waar het goed toeven is.

 

Aan de andere zijde van de LocHal, naast de Willem II-passage, wordt gewerkt aan nieuwbouwplan MindLabs, een initiatief van onder meer Fontys, Tilburg University en de Persgroep, die nu al proefdraaien in Deprez. Er gebeurt veel in de Tilburgse Spoorzone!

 

Fotocredit: Jan van Eijndhoven (geplaatst in het Brabants Dagblad)