CLARISSENHOF

CLARISSENHOF

geïnspireerd op de architectuur van verdwenen kloosters

CLARISSENHOF

spannende mix van oud en nieuw

CLARISSENHOF

CLARISSENHOF

op een minuut lopen van het station en vlakbij het centrum

CLARISSENHOF

een oase van rust

CLARISSENHOF

CLARISSENHOF

voorzien van een complete keuken, een badkamer en een vloerverwarmingssysteem

CLARISSENHOF

strakke lijnen en klassieke boogramen wisselen elkaar af

CLARISSENHOF

CLARISSENHOF

buiten wonen, midden in de binnenstad

CLARISSENHOF

lofts, grondgebonden woningen en ruime dakappartementen

CLARISSENHOF

CLARISSENHOF

In Clarissenhof komt alles samen

CLARISSENHOF

Rust en leven, de stad en groen, jong en oud, historie en moderne architectuur

NIEUWS

23-03-2016Terug

Bouw Clarissenhof gaat starten

 

Informatie

Foto's

Informatie Terug naar boven

Tijdens een feestelijke bijeenkomst in gebouw Deprez in Tilburg zijn de benodigde contracten voor de bouw van Clarissenhof getekend. 29 april 2016 start de uitvoering van dit bijzondere plan met 339 woningen in de Tilburgse Spoorzone.

 

Met het tekenen van koop- en realisatieovereenkomsten tussen de gemeente Tilburg en corporaties TBV Wonen en WonenBreburg en VolkerWessels, is het voorbereidingstraject afgesloten. Het is een in stedenbouw en architectuur sterk onderscheidend plan met verschillende woningen en appartementen in diverse grootte. Clarissenhof maakt de verbinding tussen woonbuurt Theresia, met haar voormalige kloosterachtige bebouwing, en het door industriële monumenten omgeven stationsplein. Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan het bouwrijp maken van de locatie. Begin april 2016 wordt dit afgerond.

 

Clarissenhof is een ontwikkeling van SDK Vastgoed bv (VolkerWessels), onder meer gespecialiseerd in grote herontwikkelingsopgaven zoals het Paleiskwartier in 's-Hertogenbosch en Strijp-S in Eindhoven. SDK Vastgoed is namens VolkerWessels de gebieds- en vastgoedontwikkelaar voor het voormalige NS-terrein ten noorden van het station en werkt daarin binnen een Publiek Private Samenwerking (PPS) samen met de Gemeente Tilburg.

 

Woningbouwcorporaties TBV Wonen en Wonenbreburg nemen respectievelijk 116 en 100 woningen en appartementen af. De twee woningbouwcorporaties spelen met deze nieuwbouw in op de woonbehoefte. Zo neemt in Tilburg het aantal eenpersoonshuishoudens nog steeds toe. Ook de vraag naar sociale huurwoningen in het centrum is groot. Deze huurappartementen sluiten hier perfect bij aan.


Van de overige 123 appartementen worden er 72 in de vrije verkoop aangeboden, hiervan zijn er nog slechts 31 beschikbaar waarvan 22 in gebouw Brokx dat uitkijkt over het nieuwe stationsplein van Tilburg. De nog 9 beschikbare appartementen in gebouw Poort zijn fraai gelegen tussen het Clarissenklooster en het centraal in het plan gelegen plein. nOok worden 51 appartementen in de geliberaliseerde huur aangeboden; voor dat laatste vinden momenteel afrondende gesprekken met een belegger plaats. De bouw van Clarissenhof wordt gerealiseerd door aannemer Van de Ven Bouw en Ontwikkeling (VolkerWessels).