DE BAKERMAT

TEAM B - THE SKETCH

DE BAKERMAT

DE BAKERMAT

design gaat hand-in-hand met architectuur

DE BAKERMAT

een markant ontwerp, een in het oog springende locatie en een authentiek verhaal

DE BAKERMAT

DE BAKERMAT

gebouwd op het verleden

DE BAKERMAT

thuis van het heden

DE BAKERMAT

TEAM B - HOUSE UP!

NIEUWS

07-09-2015Terug

Vakjury voor plan Marconiplein bekendgemaakt

 

Informatie

Foto

Informatie Terug naar boven

07-09-2015

 

SDK Vastgoed heeft de vakjury bekendgemaakt, die een zeer belangrijke stem zal hebben in het te kiezen ontwerp voor het project De Bakermat aan het Marconiplein te Eindhoven. Naast trendwatcher Lidewij Edelkoort bestaat de vakjury uit architect Jelle Houben, architect Douwe Boonstra, industrieeldesigner Ruud Nordt, en directeur SDK Vastgoed Ferdinand Gremmen. 

 

De vakjury heeft vijf stemmen in het keuzeproces, het publiek – dat tijdens de Dutch Design Week de kans krijgt zijn zegje te doen over het project – heeft twee stemmen. Onder leiding van designer Maarten Baas zijn sinds mei twee internationale teams van Van Aken Architecten bezig met ontwerpen voor een spraakmakend gebouw voor de 'rotte kies' van Eindhoven. Het publiek kan tijdens de DDW (17-25 oktober) zijn stem uitbrengen. Tijdens de uitreiking van de Dirk Roosenburgprijs voor architectuur in Eindhoven op vrijdag 23 oktober wordt bekendgemaakt welke van de twee ontwerpen is gekozen.


Hoe de exacte publieksstemming gaat plaatsvinden wordt later bekendgemaakt. Het is in elk geval mogelijk om tijdens de DDW tot 23 oktober te stemmen in De Kazerne aan de Paradijslaan, waar de twee ontwerpen geëxposeerd worden.