ROERDELTA

ROERDELTA

Roermond zal hier een uniek woon- en verblijfsgebied ontwikkelen, waar wonen, watersport en ‘bootjes kijken’ mogelijk is.

ROERDELTA

ROERDELTA

Roermond zal hier een uniek woon- en verblijfsgebied ontwikkelen, waar wonen, watersport en ‘bootjes kijken’ mogelijk is.

NIEUWS

03-04-2015Terug

Roerdelta krijgt hotel

 

Informatie

Foto

Informatie Terug naar boven

03-04-2015

 

Roermond verleent principemedewerking aan hotel in Roerdelta

 

Het college van B&W van gemeente Roermond heeft een principe-medewerking verleend aan een 3-sterren familiehotel met circa 80 kamers in Roerdelta. Het hotel krijgt een onderscheidend uniek karakter en biedt alle faciliteiten specifiek voor gezinnen en families. Het wordt onder andere voorzien van een café, een restaurant en een kinderopvang. Door de komst van dit hotel wordt deze doelgroep niet alleen nog beter bediend maar wordt het aanbod in Roermond nog veelzijdiger.

 

Op de kop van de entree ten noorden van Roerdelta, wordt op één van de meest beeldbepalende locaties dit hotel met een bijhorende uitstraling op deelplan Loesbleik ontwikkeld en gerealiseerd. Deze ontwikkeling verloopt geheel in lijn met de door de gemeenteraad vastgestelde stedenbouwkundig plan "Roerdelta fase 1" op 4 juli 2009. Dit bijzondere hotel krijgt een ondergrondse parkeergarage en zal zorgen voor een nog betere verbinding tussen het stadscentrum en de gebiedsontwikkeling Roerdelta.

 

De behoefte naar dit nieuwe hotel in Roermond zal door het college middels de uitvoering van een economische onderbouwing in kaart worden gebracht. De uitkomsten van dit onderzoek worden door  het college zorgvuldig ter hand genomen.

 

Ontwikkelingen binnen Roerdelta

Aanpalend aan het hotel worden circa 70 appartementen op deelplan Loesbleik gerealiseerd. De Roerdelta Projectontwikkelingsmaatschappij BV (Roerdelta BV) is gebiedsontwikkelaar en draagt zorg voor een stedenbouwkundige samenhang tussen de uitstraling van het hotel en het appartementencomplex. De eerste ideeën voor dit hotel waren voorzien op de locatie waar nu nog de oude industriehal Peters is gesitueerd. In samenwerking tussen Roerdelta BV en Adams Beleggingen BV (Adams) wordt deze locatie gesloopt en zal Roerdelta BV deze plek ontwikkelen voor woningbouw conform bestemmingsplan. Adams neemt de ontwikkeling en realisatie van het hotel ter hand.

 

De heer Gremmen, directeur van Roerdelta BV, geeft aan dat de stedenbouwkundige massa voor de ca. 70 appartementen nog niet in ontwikkeling zijn genomen: "In het plan Roerdelta wordt op dit moment op grote schaal ontwikkeld en gerealiseerd maar de plannen worden nauwkeurig naar de schaal en maat van Roermond gedoseerd naar de markt gebracht. Kwaliteit voor kwantiteit. De ontwikkeling van dit hotel zal het gebied Roerdelta nog verder versterken."

 

Wethouder Fick geeft aan blij te zijn met deze actieve ondernemers in de stad. "Ze tonen aan dat hetgeen ze realiseren van kwaliteit is en durven te investeren in onzekere tijden! Dit een stap voorwaarts voor Roerdelta en Roermond."