ROERDELTA

ROERDELTA

Roermond zal hier een uniek woon- en verblijfsgebied ontwikkelen, waar wonen, watersport en ‘bootjes kijken’ mogelijk is.

ROERDELTA

ROERDELTA

Roermond zal hier een uniek woon- en verblijfsgebied ontwikkelen, waar wonen, watersport en ‘bootjes kijken’ mogelijk is.

NIEUWS

15-04-2015Terug

Restaurant One krijgt eigen moestuin

 

Informatie

Foto

Informatie Terug naar boven

PERSBERICHT

 

15-04-2015

 

Roermond - Als het weer een beetje meewerkt, eten de gasten van het restaurant binnenkort gerechten met verse ingrediënten die rechtstreeks uit de moestuin van restaurant One komen. Op dinsdag 14 april gaf het College van B&W toestemming tot verhuur van de grond voor de moestuin aan het Roermondse sterrenrestaurant.


Uit de tuin, op het bord. Verser kan het niet! De ervaring die de chefs van restaurant One opdeden toen ze vorige zomer experimenteerden met een bescheiden kruiden- en bloementuin voor het restaurant, smaakte naar meer. Eigenaar en chef-kok Edwin Soumang is dan ook blij dat hij een aan het restaurant grenzende 1000m2 grote groenstrook mag gaan inrichten als moestuin. Edwin: "We hebben ervaren dat de producten die we zelf kweken echt beter smaken. Bovendien kun je ze nergens verser krijgen dan uit eigen tuin. We liepen al langer rond met dit idee voor een grotere moestuin. Mede door bemiddeling van de wethouder Fick-Moussaoui wordt het nu dan eindelijk waarheid!" SDK Vastgoed BV vond het idee voor de moestuin een prachtig initiatief en liet namens de Roerdelta Projectontwikkelingsmaatschappij de grondwerkzaamheden uitvoeren. Een mooie samenwerking tussen alle partijen!

 

Edwin Soumang: "Volgens Jac Nijskens van de Historische Groentehof in Beesel is de grond uitstekende. Jac gaat onze moestuin aanleggen. Hij houdt daarbij rekening met wat bij onze keuken past. Er komt een groente- en kruidentuin, we zaaien eetbare bloemen en er komen fruitbomen en -struiken. Eind mei - begin juni, als er wat meer te zien is in de tuin, gaan we hem officieel openen."

 

Stadslandbouw
Edwin is blij dat hij zijn plannen voor een eigen moestuin zo dicht bij het restaurant kan uitvoeren. Edwin: "We lopen nu zo van de tuin naar de keuken. Ideaal!" Wethouder Fick-Moussaoui: "Dit is een mooi voorbeeld van hoe een braakliggend stukje grond een mooie, blijvende groene invulling krijgt. Een initiatief dat navolging verdient en hopelijk een trigger is die leidt tot meer bewustwording van het groen in onze stad. Dit past dan ook naadloos binnen de motie Stadslandbouw die raadsbreed is aangenomen en waarmee de gemeente landbouw in of nabij de stedelijke omgeving wil stimuleren. Met behulp van stadslandbouw wil de gemeente agrarische voedselproductie en de stedelijke behoefte aan zorg, educatie, recreatie en het beheren van stedelijk groen verbinden."

 

Hieronder vindt u een plattegrond van de aan te leggen moestuin in het project Roerdelta.