DE BAKERMAT

DE BAKERMAT

design gaat hand-in-hand met architectuur

DE BAKERMAT

een markant ontwerp, een in het oog springende locatie en een authentiek verhaal

DE BAKERMAT

TEAM B - THE SKETCH

DE BAKERMAT

TEAM B - HOUSE UP!

DE BAKERMAT

DE BAKERMAT

gebouwd op het verleden

DE BAKERMAT

thuis van het heden

NIEUWS

12-10-2015Terug

De Bakermat: breng je stem uit!

 

Informatie

Videoanimatie De Bakermat

Flyer

Informatie Terug naar boven

12-10-2015

 

Onder de werktitel 'De Bakermat' heeft SDK Vastgoed de ontwikkeling van de voormalige 'Auto Lichtstad garage' ter hand (Marconiplein) genomen. Er is in dat kader door SDK Vastgoed een bijzondere samenwerking gesmeed tussen Maarten Baas en Van Aken Architecten.

 

Binnen Van Aken Architecten zijn twee internationale ontwerpteams onder auspiciën van Maarten Baas aan de slag gegaan. Het parallel 'paren' heeft gezorgd voor twee compleet verschillende resultaten. Hoewel lastig, zal er tijdens de Dutch Design Week een keuze gemaakt worden. 

 

 

Team A – "The Sketch":

 

 

  

Team B – "House-UP!"

 

 

Beoordeling van de beide ontwerpen vindt plaats door het publiek via de website, bezoekers van de Dutch Design Week en een jury met relevantie.

 

Trend forecaster Lidewij Edelkoort zal de vakjury voorzitten. De vakjury heeft vijf stemmen, het publiek en de bezoekers van de Dutch Design Week twee. Een stem uitbrengen t/m 22 oktober via de website www.debakermatvan.nl en vanaf 17 t/m 22 oktober bij De Kazerne, alwaar de twee ontwerpen geëxposeerd worden. Tijdens de uitreiking van de Dirk Roosenburgprijs op vrijdag 23 oktober wordt bekendgemaakt welke van de twee ontwerpen gekozen is.

Videoanimatie De Bakermat Terug naar boven

12-10-2015

 

In onderstaande videoanimatie een kort stukje geschiedenis van deze markante locatie, maar vooral ook een eerste blik op de twee ontwerpen die van deze voormalig 'lelijkste plek van Eindhoven' misschien wel één van de meest opvallende plekken van Eindhoven gaan maken. In de animatie wordt duidelijk hoe deze beoordeling is georganiseerd.