ROERDELTA

ROERDELTA

Roermond zal hier een uniek woon- en verblijfsgebied ontwikkelen, waar wonen, watersport en ‘bootjes kijken’ mogelijk is.

ROERDELTA

ROERDELTA

Roermond zal hier een uniek woon- en verblijfsgebied ontwikkelen, waar wonen, watersport en ‘bootjes kijken’ mogelijk is.

NIEUWS

26-06-2014Terug

Wonen Limburg koopt 27 woningen in Roerdelta

 

Informatie

Informatie Terug naar boven

26-06-2014

 

Wonen Limburg heeft 27 eengezinswoningen van de Eindhovense ontwikkelaar SDK Vastgoed gekocht in het plan Roerdelta. De locatie Lindanussingel Zuid biedt de toekomstige huurders het beste van twee werelden: wonen nabij het stadscentrum van Roermond én een ruimtelijke setting met uitzicht op de Roer en de ECI Cultuurfabriek.

 

De bouwvoorbereiding van de woningen is reeds gestart en de huizen zullen naar verwachting aan het einde van dit jaar aan de nieuwe huurders van Wonen Limburg worden opgeleverd. De woningen zijn ontwikkeld door SDK Vastgoed namens de Roerdelta Ontwikkelingsmaatschappij, een samenwerking tussen SDK Vastgoed en VolkerWessels. De woningen zijn vervolgens afgestemd op de specifieke wensen en eisen die Wonen Limburg aan haar woningen stelt.

 

Kwaliteit op een goede locatie
Volgens directeur Vastgoed Janine Gerardts van Wonen Limburg zijn de woningen een mooie aanvulling op hetgeen Wonen Limburg momenteel te bieden heeft in Roermond. "De woningen liggen op een geweldige locatie tussen de ECI en het stadscentrum."

 

Roerdelta
Directeur Ferdinand Gremmen van SDK Vastgoed is verheugd dat Roerdelta een gezicht krijgt aan de stadzijde. "We hebben stevig ingezet op een hoogwaardige architectuur, een eerste indruk kun je immers maar één keer maken", aldus Gremmen.

 

Subsidie
De ontwikkeling en koop is tot stand gekomen in een kort tijdsbestek, nadat Wonen Limburg en SDK Vastgoed hun intentie hadden uitgesproken om gemeenschappelijk het project aan te vliegen. Van doorslaggevend belang is de bijdrage geweest die de Provincie Limburg heeft geleverd in het kader van de Stimulering bouw en transitie Limburgse Woningmarkt.

 

Verhuur
De verhuur van de 27 woningen loopt via Thuisinlimburg.nl. Het is nog niet bekend wanneer de verhuur van start gaat. Het aanvragen van huurtoeslag is mogelijk.

 

Meer informatie over Roerdelta en de locatie Bisschop Lindanussingel Zuid vindt u op www.roerdelta.nl.