SPOORZONE

HOUTLOODS - SPOORZONE

uit 1867: het oudste gebouw van de voormalige NS-Werkplaats

HOUTLOODS - SPOORZONE

getransformeerd tot een multifunctioneel gebouw met kantoren, informatiecentrum én horeca

SPOORZONE

SPOORZONE

Eén van de grotere binnenstedelijke gebiedsontwikkelingen in Nederland.

SPOORZONE

Diverse woningtypen voor diverse doelgroepen.

SPOORZONE

SPOORZONE

Eén van de grotere binnenstedelijke gebiedsontwikkelingen in Nederland.

SPOORZONE

Diverse woningtypen voor diverse doelgroepen.

NIEUWS

24-09-2014Terug

Start renovatie Tilburgse Houtloods in de Spoorzone

 

Informatie

Foto

Informatie Terug naar boven

24-09-2014

 

Op maandag 22 september jongstleden is gestart met de renovatie van de Houtloods in de Tilburgse Spoorzone. Na de verkoop aan Stichting De Houtloods door VolkerWessels en de Gemeente Tilburg op 10 juli jongstleden is de afgelopen weken hard gewerkt aan de uitwerking van de plannen voor de renovatie van het oudste gebouw van de voormalige NS-Werkplaats. SDK Vastgoed is namens VolkerWessels verantwoordelijk als gebiedsontwikkelaar van de Spoorzone, waaronder de Houtloods. De renovatie van de Houtloods wordt uitgevoerd door VolkerWessels dochteronderneming Van de Ven Bouw en Ontwikkeling uit Tilburg waarbij het gebouw getransformeerd zal worden tot een multifunctioneel gebouw.

 

Houtloods
De in 1867 gebouwde houtloods en aangrenzende karakteristieke kraanbaan worden de komende maanden gerenoveerd. Komend voorjaar zal dit pand in gebruik genomen worden. Hierin komen kantoren maar ook een informatiecentrum voor de Spoorzone en horeca. Het wordt de eerste definitieve herbestemming van een gebouw in de oude NS-Werkplaats waar onderhoudsbedrijf Nedtrain in 2011 vertrok.

 

Ontwikkeling
Spoorzone 013 is een ontwikkelgebied in Tilburg langs het spoor van 75 hectare groot, uitgestrekt over drie kilometer. Het ligt tussen de Ringbanen West en Oost en wordt gemarkeerd door de woontoren Westpoint en het hoofdkantoor van Interpolis.

Hier ligt voor Tilburg dé kans om de binnenstad te verrijken en de economische betekenis van de stad te vergroten. Door een broedplaats voor kennis en innovatie te creëren met onderwijs, ondernemers en particulieren. En dat te combineren met ruimte voor wonen, werken en uitgaan. In het hart van de Spoorzone ligt de oude NS Werkplaats, waar generaties Tilburgers aan locomotieven en treinen sleutelden. Tussen dit industrieel erfgoed en nieuwe architectuur krijgen evenementen, ondernemerschap en vernieuwing de ruimte.

 

De Spoorzone 013 bestaat uit diverse bestaande gebouwen en biedt ruimte voor nieuwe ontwikkelingen. Een van de aangrenzende gebieden is het plan Clarissenhof waar volgend jaar de eerste grondgebonden woningen en appartementen worden gebouwd.

 

Voor meer informatie: www.spoorzone013.nl.