BISSCHOP LINDANUSSINGEL ZUID

Een wijk voor iedereen

BISSCHOP LINDANUSSINGEL ZUID

Het nieuwe kloppend hart van een mooie Bourgondische stad

BISSCHOP LINDANUSSINGEL ZUID

Wonen op loopafstand van centrum Roermond

NIEUWS

04-09-2014Terug

Start bouw 27 woningen Bisschop Lindanussingel Zuid, Roermond

 

Informatie

Foto's

Informatie Terug naar boven

Eind juni heeft Wonen Limburg samen met SDK Vastgoed (ontwikkelaar van De Roerdelta Projectontwikkelingsmaatschappij) een koopovereenkomst getekend voor het realiseren van 27 eengezinswoningen in deelplan Bisschop Lindanussingel Zuid.

 

De bouwvergunning is onherroepelijk geworden. Daarom wordt medio september gestart met het realiseren van deze eengezinswoningen. De bouwrijpwerkzaamheden worden momenteel uitgevoerd. Bisschop Lindanussingel Zuid telt in totaal 45 woningen. Fase 2 en 3 zijn nog in ontwikkeling.

 

Groen en water
Bisschop Lindanussingel Zuid ligt in het zuidelijkste puntje van project Roerdelta omgeven door veel groen, water en op loopafstand van centrum Roermond. Roerdelta is prachtig gelegen tussen de historische binnenstad van Roermond en de rivieren Maas en Roer. Het voormalige industrieterrein is een perfecte uitbreidingslocatie voor een nieuw stadsdeel. Het gebied bestaat uit twee fases met meerdere deelgebieden met diverse identiteiten. Dit veelzijdige karakter biedt een scala aan mogelijkheden, een wijk voor iedereen. De plek waarmee de stad Roermond weer een gezicht aan het water krijgt. Het nieuwe kloppend hart van een mooie Bourgondische stad.

 

Eerste fase Roerdelta
De eerste fase van Roerdelta kent een zestal deelgebieden, allen gelegen tussen de Roer en de binnenstad waar ongeveer 350 woningen worden gerealiseerd. Centraal in de eerste fase ligt het nieuwe stadspark Akcros van maar liefst 3 hectare groot. De ECI-cultuurfabriek, gelegen op Steeleiland, vervult een centrale rol in Roerdelta en is het nieuwe culturele hart van Roermond. In september 2012 opende de cultuurfabriek haar deuren. De eerste deelgebieden die gerealiseerd worden zijn Molenweg en Steeleiland.

 

Tweede fase Roerdelta

De tweede fase van Roerdelta ligt tussen de Roer en de Maas en geeft met zo'n 400 woningen invulling aan het begrip 'wonen aan het water'.

 

www.roerdelta.nl