SPOORZONE

SPOORZONE

Eén van de grotere binnenstedelijke gebiedsontwikkelingen in Nederland.

SPOORZONE

Diverse woningtypen voor diverse doelgroepen.

SPOORZONE

HOUTLOODS - SPOORZONE

uit 1867: het oudste gebouw van de voormalige NS-Werkplaats

HOUTLOODS - SPOORZONE

getransformeerd tot een multifunctioneel gebouw met kantoren, informatiecentrum én horeca

SPOORZONE

SPOORZONE

Eén van de grotere binnenstedelijke gebiedsontwikkelingen in Nederland.

SPOORZONE

Diverse woningtypen voor diverse doelgroepen.

NIEUWS

11-07-2014Terug

Koopovereenkomst Houtloods in Tilburgse Spoorzone ondertekend

 

Informatie

Foto

Informatie Terug naar boven

11-07-2014

 

De Houtloods in de Tilburgse Spoorzone is verkocht. Hiervoor hebben de gemeente, de investeerders achter Stichting Houtloods en SDK Vastgoed als gebieds- en opstalontwikkelaar namens VolkerWessels donderdag het koopcontract getekend.

 

De Houtloods uit 1867 is het oudste gebouw binnen het gebied waar VolkerWessels langjarig aan de herontwikkeling van de naast het station van Tilburg gelegen voormalige NS-Werkplaats werkt. Betrokken partijen bij deze eerste herontwikkeling, waarvan de werkzaamheden deze zomer starten, zijn naast SDK Vastgoed ook Van de Ven bouw en ontwikkeling, KWS/WSP en Aveco de Bondt. Volgens het ontwerp van Bedaux de Brouwer Architecten krijgt de houtloods een combineerde functie als kantoor en mogelijk ook als informatie- en verkoopcentrum van de Spoorzone. Daarnaast komt er aan de kop van het gebouw aan de zijde van de bestaande kraanbaan een horecavoorziening met terras en speeltuin; met de opening van de noordelijke stationsentree eind 2015 en de start bouw van het door SDK Vastgoed ontwikkelde plan Clarissenhof zal er worden voorzien in een fijne plek voor een kop koffie en een goede lunch en op één minuut lopen van het station.

 

"Met de ontwikkeling van de Houtloods tot daghoreca en kantoorruimte zetten we weer een nieuwe stap in het aantrekkelijk en levendig maken van dit gebied", aldus de enthousiaste Spoorzone-wethouder Berend de Vries: "We zorgen ervoor dat dit bijzondere gebouw met een kantoor- en horecafunctie weer in oude luister wordt hersteld en gaat leven voor een breder publiek".